Τι συμβαίνει με τις Πολιτείες κλειδιά – Σε ποιες προηγείται ο Τραμπ και σε ποιες ο Μπάιντεν

Τι συμβαίνει με τις Πολιτείες κλειδιά – Σε ποιες προηγείται ο Τραμπ και σε ποιες ο Μπάιντεν

Με τις προβλέψεις να δίνουν και να παίρνουν για το ποιος προηγείται στις κρίσιμες Πολιτείες, είναι σχετικά νωρίς για νικητές και χαμένους.

Η Φλόριντα και η Πενσιλβάνια είναι δύο από τις πιο κρίσιμες πολιτείες με την πρώτη να δίνει 29 εκλέκτορες και τη δεύτερη 20 εκλέκτορες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αυτός που φαίνεται να προηγείται και στις δύο. Την ίδια ώρα, στο Τέξας, προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται σχεδόν σίγουρη η νίκη του Τραμπ, σύμφωνα με το Fox και το NBC. Η νότια αυτή πολιτεία των ΗΠΑ θα του αποφέρει 38 εκλέκτορες.

Μέχρι στιγμής, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία του Κεντάκι (8 εκλέκτορες), της Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), του Τένεσι (11 εκλέκτορες), της Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), του Μισσισιπί (6 εκλέκτορες), της Νότιας Καρολίνας (9 εκλέκτορες), του Αρκάνσας (6 εκλέκτορες), της Δυτικής Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες) , της Ιντιάνα (11 εκλέκτορες) και του Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες).

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει την πολιτεία του Βερμόντ (3 εκλέκτορες), τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), το Νιού Τζέρσεϊ (14 εκλέκτορες), τη Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες), το Μέριλαντ (10 εκλέκτορες), το Ιλινόις (20 εκλέκτορες), το Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες), το Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες), το Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες), τη Νέα Υόρκη (29 εκλέκτορες), της Αριζόνα (11 εκλέκτορες).

Σημαντικές επίσης πολιτείες είναι η Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), όπου οι δύο άνδρες δίνουν μάχη στήθος με στήθος. Το Οχάιο (18 ελέκτορες) αναμένεται να περάσει στον Τραμπ ενώ η Τζόρτζια (16 εκλέκτορες) χάνεται από τα χέρια του Τραμπ. Σε κάθε περίπτωση, στην Αριζόνα (6 ελέκτορες) προηγείται ο Μπάιντεν. Επίσης, ο Τραμπ αναμένεται να κερδίσει και στην Αϊόβα (6 εκλέκτορες) όπως είχε κάνει και το 2016.

Μάχη για να κερδίσουν τη Γερουσία – καθώς 14 έδρες θα ανανεωθούν στις σημερινές αμερικανικές εκλογές – δίνουν οι Δημοκρατικοί, με στόχο να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter