Τι συμβαίνει με το θέρετρο της Πολεμικής Αεροπορίας;

Τι συμβαίνει με το θέρετρο της Πολεμικής Αεροπορίας;

Αναστάτωση στον κόσμο των στρατιωτικών και των οικογενειών τους προκάλεσαν οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων για την είσοδο των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών στα θέρετρα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Documento, τα θέρετρα τείνουν να μετατραπούν σε ιδιωτικά κλαμπ για ανώτατους και άλλους προνομιούχους ενώ αποκλείεται ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων από τη χρήση τους.

Η απόφαση των επιτελείων που προκάλεσε αναστάτωση σε χιλιάδες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, στερούσε το δικαίωμα εισόδου ως επισκέπτες στα Θέρετρα λόγο Κορονοϊού.

Τελικά οι ηγεσίες του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού επέτρεψαν την χρήση των εγκαταστάσεων από τους δικαιούχους, ως επισκέπτες.

Όπως αναφέρει η καταγγελία στο Documento η είσοδος στα θέρετρα του στρατού ξηράς επιτρέπεται από 16/6/20, ενώ στα αντίστοιχα του Πολεμικού Ναυτικού από τις 19/6/20 ωστόσο η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει να απαγορεύει την είσοδο στους επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – δικαιούχους στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΚΕΔΑ/Ζούμπερι έχουν πρόσβαση από το 2018 –μετά τη φωτιά στο Μάτι- πυρόπληκτο,ι ωστόσο ορισμένοι από αυτούς,  όπως αναφέρουν «τις χρησιμοποιούν μόνο το καλοκαίρι και κάποια Σαββατοκύριακα για διακοπές και όχι ως κύρια κατοικία. Μπορούν να εισέρχονται και να διαμένουν στα θέρετρα, καθώς και να προσκαλούν όποιον θέλουν, στερώντας από τα στελέχη αντίστοιχες θέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- ορισμένοι από αυτή την κατηγορία κρατούν τα οικήματα μόνο για να συνεχίσουν να έχουν δωρεάν σίτιση η οποία διακόπτεται αν παραδώσουν τα οικήματα.

Κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν στο documentonews.gr ότι πρόκειται να γίνουν έλεγχοι σε συνεργασία με τους Δήμους για να αποδειχθεί κατά πόσο αποτελούν για τους πυρόπληκτους αυτά τα οικήματα μοναδική τους κατοικία ενώ παράλληλα αποδίδουν την απαγόρευση της εισόδου σε επισκέπτες στο θέρετρο στην αποφυγή συνωστισμού καθώς όπως λένε η παραλία έχει μικρή έκταση, κάτι που διαψεύδουν οι δικαιούχοι – καταγγέλλοντες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter