Τι συμβαίνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; - Καταγγελίες για περίεργες πιέσεις και οι «οδηγίες» Άδωνη

Σοβαρές καταγγελίες για τις πρωτοφανείς ασφυκτικές πιέσεις και παρεμβάσεις που δέχεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός, τόσο από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη όσο και από άλλους θεσμικούς αλλά και εξωθεσμικούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει με συγκεκριμένο τρόπο μία σειρά υποθέσεων, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πιέσεις που ασκούνται στον κ. Λιανό πιθανότατα να δικαιολογούν έως έναν βαθμό και την ακινησία του στη νευραλγική θέση που ανέλαβε πριν από 14 μήνες, αλλά και να ερμηνεύει την προσπάθειά του να καλυφθεί η απραξία του μέσω ενεργειών που απέχουν από τον ουσιαστικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η επιτροπή.

Για τον ίδιο λόγο πιθανότατα ο κ. Λιανός  να δημιούργησε και την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων κι Επικοινωνίας εντός της επιτροπής, η οποία μάλιστα θα υπάγεται απευθείας στον ίδιο, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά που προκαλεί στη δημόσια εικόνα του αυτή η ακινησία. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως, παρότι ο κ. Γεωργιάδης νιώθει πως είναι σε θέση να ασκήσει πιέσεις στον κ. Λιανό, ο ίδιος ο κ. Λιανός εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την ηγεσία του υπουργείου. Και είναι δυσαρεστημένος όχι μόνο για τις «οδηγίες» που δέχεται για το πώς θα χειριστεί υποθέσεις, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων, αφού, όπως φαίνεται, δεν έχει τηρηθεί σχεδόν καμία πτυχή της συμφωνίας που έκανε προκειμένου να αφήσει τη λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα που είχε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής. Ούτε καν η συμφωνία για τις οικονομικές απολαβές του.

Σε όποια περίπτωση πάντως, οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης σύμφωνα με την «δημοκρατία» είναι και πάλι ο επιχειρηματικός κόσμος και η ελληνική οικονομία, που δεν διευκολύνονται από τη δράση της ρυθμιστικής Αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.