Τι συμβαίνει στο σώμα και το μυαλό σας όταν χάνετε βάρος (vid)

Τι συμβαίνει στο σώμα και το μυαλό σας όταν χάνετε βάρος (vid)

Τα περιττά κιλά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για αρκετό κόσμο. Και η προσπάθεια να απαλλαγούν από αυτά γίνεται με διάφορους τρόπους.

Το τρέξιμο είναι ένας από αυτούς. Η αερόβια άσκηση είναι ίσως η πιο αποδοτική στην προσπάθεια που κάνει κάποιος να ελέγξει το βάρος του.

Εκτός από τη γυμναστική, η διατροφή είναι ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειας.

Ακόμα, όμως, και όταν φτάνεις στο σημείο να χάσεις τα πρώτα κιλά, ο οργανισμός σου μπαίνει σε μια παράξενη διαδικασία.

Τόσο το σώμα σου, όσο και το μυαλό σου επηρεάζονται με διάφορους τρόπους. Και αν τις πρώτες ημέρες θεωρείς ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, το επόμενο διάστημα είναι πάντα πιο δύσκολο.

α) Όσο… λιώνει το λίπος, τόσο το μυαλό σου σκέφτεται πως θα το αντικαταστήσει. Έτσι, ενώ οι σαλάτες φαίνονται ωραίες στην αρχή, στη συνέχεια ονειρεύεσαι μπέργκερ και πιτόγυρα.

β) Όταν τρως, η ορμόνη που λέγεται λεπτίνη αρχίζει να ρέει στο αίμα σου. Όταν φτάνει στον εγκέφαλο έρχεται το αίσθημα κορεσμού. Όσο αδυνατίζεις και το λίπος φεύγει από τον οργανισμό σου, τόσο λιγότερη λεπτίνη παράγεται με αποτέλεσμα το ο κορεσμός να έρχεται πιο αργά και να νιώθεις ότι πεινάς περισσότερο και μάλιστα θέλεις να φας όσο πιο ανθυγιεινά γίνεται.

γ) Παρόλα αυτά το τρέξιμο και γενικότερα η αερόβια βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, στον διαβήτη και σε πολλές ακόμα ασθένειες.

δ) Επίσης έχει αποδειχθεί ότι για κάθε 1 κιλό σωματικού βάρους που χάνεις, 4 κιλά λιγότερα είναι η επιβάρυνση σε κάθε γόνατο. Αν κάποιος δηλαδή χάσει 10 κιλά, για να γόνατά του “φαίνονται” τουλάχιστον 40.

ε) Ο εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά. Ο άνθρωπος που αθλείται είναι πιο συγκεντρωμένος.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter