Τι συμβαίνει στον Έβρο; – Αναφορές για συγκέντρωση μεταναστών, διαψεύδει η κυβέρνηση

Τι συμβαίνει στον Έβρο; –  Αναφορές για συγκέντρωση μεταναστών, διαψεύδει η κυβέρνηση

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το τι συμβαίνει στον Έβρο στο συνοριακό πέρασμα τις τελευταίες ώρες.

Παρά το γεγονός πως τοπικά μέσα αλλά και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης αναφέρουν πως από το βράδυ της Τετάρτης υπάρχει έντονη κινητικότητα  από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται. 

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν την τουρκική πλευρά να ετοιμάζει ένα δεύτερο κύμα μεταναστών.

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο» επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν. Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε. 

Για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρεισατεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν οι Τούρκοι επιχειρησούν ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «θα απογοητευτούν και αυτό το τριήμερο».

Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ: Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο

Για την κινητικότητα μεταναστών στον Έβρο

«Είχαμε χθες το βράδυ αργά την πληροφορία για μια κινητικότητα. Αυτήν τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», ανέφερε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρόσθεσε:

«Φαίνεται να υπάρχει μικρή αυθόρμητη κινητικότητα μεταναστών, όπως κατά καιρούς γίνεται. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικά έκτακτο. Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο σύνορο. Είναι εκεί, ισχυρές και αποτελεσματικές. Η εγρήγορση δεν σταμάτησε ποτέ από τα γεγονότα του Μαρτίου και μέχρι σήμερα. Είμαστε απολύτως σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση. Τα συμπεράσματα είναι πολύ συγκεκριμένα από εκείνη την περίοδο. Όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει αυτό το δίμηνο είχαν ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η άμυνα και η προστασία των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Σύνορα τα οποία καλείται η Ελλάδα να προστατεύσει».

Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις

«Είμαστε μπροστά σε μία εξελισσόμενη τουρκική στρατηγική που τη χαρακτηρίζω ως πολυ-μετωπική πίεση. Ασκείται ταυτόχρονη πίεση σε πολλά μέτωπα, από τον Έβρο μέχρι τις έρευνες που έχουν ανακοινώσει νοτίως της Κρήτης, της Καρπάθου. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική διασποράς της πίεσης, υπάρχει μόνον ένας τρόπος απάντησης: τα τέσσερα, όπως συνηθίζω να λέω, τείχη εθνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

• Πρώτο τείχος: εθνική ομοψυχία, όχι προσχηματική αλλά ουσιαστική. Χτισμένη βήμα – βήμα. 

• Δεύτερο τείχος: διεθνές δίκαιο, όχι όμως παθητική επίκλησή του, αλλά ενεργητική αξιοποίησή του. 

• Τείχος τρίτο. Η διπλωματική δραστηριότητα, μέσα από ένα πυκνό δίχτυ συμμαχιών και διπλωματικής προστασίας των συμφερόντων μας. 

• Τέταρτο τείχος η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας να υπερασπίσουμε τα δίκαια και τα συμφέροντά μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter