Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ερντογάν

Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ερντογάν

Αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην επίσκεψη Ερντογάν, στη γραμμή που νωρίτερα είχε χαράξει η ΝΔ μέσω διαρροών, άφησε ο Πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά τη 40λεπτή συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Παρότι, επί της ουσίας συντάχθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό ως προς τις αξιώσεις που ήγειρε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να προσδώσει στη δήλωσή του αντιπολιτευτική χροιά. Πήρε πάνω του τις διαρροές της Πειραιώς για «έλλειψη προετοιμασίας» για την οποία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε «αθεμελίωτες και ανεδαφικές» τις αξιώσεις του Τούρκου Προέδρου σημειώνοντας ακόμη ότι «το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς Συνθήκες καθορίζουν το πλαίσιο και μας δείχνουν το δρόμο» των συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι «κάθε αμφισβήτηση, όχι μόνον δεν βοηθά, αλλά υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της «ουσιαστικής επανεκκίνησης» των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημειώνοντας ότι αυτό «πέρα από την απαρέγκλιτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου, προϋποθέτει και το σεβασμό που κάθε ηγεσία και κάθε λαός οφείλουν να δείχνουν στις ευαισθησίες του άλλου».

Κατά τη δήλωσή του , ο Πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε στον Τούρκο ηγέτη ότι η επίσκεψή του στη Θράκη «θα πρέπει να βελτιώσει και όχι να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter