Σειρά ερωτημάτων

Τι συζήτησε ο Τσακαλώτος με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ

«Πόρτα» έφαγαν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ σε σειρά ερωτημάτων για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός είπε ότι ένα τέτοιο μέτρο στοιχίζει 1,6 δισ. ευρώ ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.

Στα μισθολογικά, «ο υπουργός δεν μπήκε καν στη συζήτηση» ενώ όσον αφορά στο αίτημα ακύρωσης της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 και επαναφοράς του στις 12.000 ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η συζήτηση δεν είναι της παρούσης.

Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό, η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Γ. Πάιδα εξέφρασε την ελπίδα να μην περικοπούν οι συντάξεις από την 1-1-2019, αν και επισήμανε πως εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου οι νέοι συνταξιούχοι έχουν αποδοχές μειωμένες κατά 30%. Ο υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Πάιδα, συμφώνησε πως υπάρχουν αδικίες και εκτίμησε πως θα περάσουν κάμποσα χρόνια πριν συγκλίνουν οι αποδοχές παλαιών και νέων συνταξιούχων…

Σε ότι αφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά, η ΑΔΕΔΥ παρέλαβε με καθυστέρηση μηνών σύμφωνα με τον πρόεδρο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής, ακούγοντας τον υπουργό να σημειώνει πως οι αλλαγές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και θα έχουν χαρακτήρα εξορθολογισμού.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει φόβο για «μαχαίρι» στο συνολικό κονδύλι των περίπου 200 εκατ. ευρώ κατά 60 εκατ. ευρώ. Βαρέα και ανθυγιεινά από 35 και 150 ευρώ τον μήνα λαμβάνουν σήμερα 93.000 υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.