Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Task Force υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Task Force υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Συνεδρίασε σήμερα η Task Force για την προώθηση των επενδύσεων, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν, η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας, μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.

Συζητήθηκαν επίσης, η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την ELDORADO GOLD για το θέμα της σχετικής επένδυσης και η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς και οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαμητρίου, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και Οικονομικών Γιάννης. Χουλιαράκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter