Τι θα γίνει φέτος με τις καλοκαιρινές διακοπές;

Τι θα γίνει φέτος με τις καλοκαιρινές διακοπές;

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει το μυαλό αυτόματα πηγαίνει σε θάλασσα, παραλίες και διακοπές. Φέτος ωστόσο, τίποτα δεν είναι ίδιο σε σχέση με τις άλλες χρονιές με την πανδημία να πλανιέται πάνω από τον πλανήτη. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει λοιπόν φέτος;

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμοξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα διακοπές φέτος το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά με κανόνες και περιορισμούς.

«Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο Νίκος Σύψας τόνισε, για άλλη μια φορά, την κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα και υπενθύμισε ότι στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα.

Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομα, τα γηροκομεία, τα κρουαζιερόπολοια.

«Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», είπε. Και έκρινε πως «είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Στον γενικό πληθυσμό εξήγησε ότι «έχουμε δει το χειρότερο» όμως αυτές οι εστίες είναι φαινόμενο ανησυχητικό. Ο κ. Σύψας είπε ότι όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter