Τι θα πει για τη συμφωνία ο Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τι θα πει για τη συμφωνία ο Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο

Με στόχο την επόμενη μέρα από την σημαντική συμφωνία της 2ας Μαΐου αλλά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης πιθανότατα στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, συνεδριάζει στις 09:30 στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Η επόμενη μέρα είναι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα και στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να τονίσει τη σημασία της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της μετέπειτα πορείας της χώρας. Στο μικροσκόπιο του υπουργικού θα τεθούν μέτρα και αντίμετρα, καθώς και η «επόμενη μέρα», με στόχο πλέον τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου συζητήθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το θέμα «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Το νομοσχέδιο με το άρθρο για τα μέτρα και το άρθρο για τα αντίμετρα, όπως είχε δηλώσει  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα έρθει στη Βουλή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και θα ψηφιστεί με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα στις 16 Μαΐου.

Την Παρασκευή, μία ημέρα μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στις 11:00, στη Βουλή και θα έχει ως βασικό θέμα, όπως είναι φυσικό, την τεχνική συμφωνία, το βάρος της υπεράσπισης της οποίας στη σχετική ψηφοφορία, θα αναλάβουν οι βουλευτές.

Για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός, στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,  αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιος βουλευτής του κόμματος που θα καταψηφίσει τη συμφωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter