Τι θα συμβούλευε τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι θα συμβούλευε τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κλείνει ο Νίκος Κοτζιάς τις πόρτες ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα παρά την κρίση που πέρασαν οι σχέσεις τους.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε αν θα μιλούσε πάλι με τον Αλ. Τσίπρα για τα εθνικά θέματα και απάντησε με νόημα: «Γιατί, την άλλη φορά που μου το ζήτησε, όταν ήταν να πάει στην Τουρκία, δεν το έκανα; Και δεν ήμουν υπουργός». Η «άλλη φορά» στην οποία αναφέρεται ο Ν. Κοτζιάς ήταν το τελευταίο ταξίδι του τέως πρωθυπουργού στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη το οποίο πήγε να ματαιωθεί όταν τελευταία στιγμή οι Τούρκοι απαίτησαν να μην επισκεφτεί τη Χάλκη. Τότε ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε για τρεις ώρες το αεροπλάνο στην Ελευσίνα και ο Ερντογάν έκανε πίσω.

Τον Σεπτέμβριο το βιβλίο

Στο «γράψε σβήσε» βρίσκεται ο Νίκος Κοτζιάς όσον αφορά το πολυαναμενόμενο βιβλίο του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, που απομονώθηκε το καλοκαίρι στην Αλόννησο, έχει γράψει ήδη 830 σελίδες και τώρα πρέπει να κόψει, πράγμα δύσκολο για κάθε συγγραφέα. Ειδικά για τον περιζήτητο Ν. Κοτζιά, του οποίου η ατζέντα για αρθρογραφία στις εφημερίδες έχει κλείσει για το τρέχον έτος και ήδη γεμίζει και για τον προσεχή Ιανουάριο! «Εχω βιβλιογραφία 2.300 τίτλων!» λέει ο Ν. Κοτζιάς όταν τον ρωτούν και επισημαίνει ότι μιλά για βιβλία, έγγραφα και εργασίες που τα έχει διαβάσει όλα! Το βιβλίο πάντως εκτιμάται ότι θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2020. Θα έχει δε κριτική και για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για την κριτική στη ΝΔ ο Ν. Κοτζιάς δεν ξέρει από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει. Θα αποφασίσει πόσα θα αποκαλύψει και με βάση το εθνικό συμφέρον.

Αειθαλής Βάσος

Τον πεθάναμε τον άνθρωπο! Εκ παραδρομής, προχειρότητος και βιασύνης αντί ο Doctor να γράψει για τον «αειθαλή Βάσο Λυσσαρίδη» έγραψε για τον «αείμνηστο»! Ο γεννημένος το 1920 Β. Λυσσαρίδης, πατώντας τα 100 έτη ζωής, είναι και πολιτικά παρών όπως μας έδειξε στις ευρωεκλογές.

Πρωινός καφές με τον Νίκο Δένδια

Το πρώτο ραντεβού της ημέρας – μη σου πω και της θητείας του– έδωσε στον Νίκο Δένδια ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών με εντολή πρωθυπουργού επισκέφθηκε εσπευσμένα τις Βρυξέλλες όταν έγινε γνωστή η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Ο Ευρωπαίος ύπατος εκπρόσωπος συνάντησε τον Ν. Δένδια στις 9 το πρωί –δηλαδή μόλις άνοιξε το γραφείο του– και ήπιαν μαζί τον πρωινό καφέ τους, κάτι που εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Ισπανός Ζ. Μπορέλ ανέλαβε καθήκοντα την 1η Δεκέμβρη και συναντήθηκε με τον Ν. Δένδια στις 3 Δεκέμβρη. Είναι γνώριμος του κλίματος των Βρυξελλών καθώς πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας – το οποίο έχει σημασία για το πώς προσεγγίζει τις διεθνείς σχέσεις.

Πήγε χωρίς χάρτες για ΑΟΖ!

Μια και ο λόγος ήρθε στα του υπουργείου Εξωτερικών, ο Doctor ακούει πολλές μουρμούρες στους διαδρόμους της Βασιλίσσης Σοφίας για την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αίγυπτο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είδαν με απορία τον υπουργό Εξωτερικών να συναντάται με τον Αιγύπτιο ομόλογό του με ατζέντα τη διαμόρφωση ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Πριν από τη συνάντηση αυτή είχαν γίνει καμιά δεκαριά συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα ενώ είχε προϋπάρξει η πολιτική απόφαση να κηρυχθεί ΑΟΖ. Ομως ο Ν. Δένδιας πήγε στην Αίγυπτο και δεν είχε μαζί του τους χάρτες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ! Πήγε για τσάι και συμπάθεια, λένε διπλωμάτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter