Τι τις θέλουμε τις ΜΕΘ; Να τις κλείσουμε!

Τι τις θέλουμε τις ΜΕΘ; Να τις κλείσουμε!

Αυτά που ακούστηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υγεία από τον πρωθυπουργό ξεπερνάνε τα όρια του πολιτικού καιροσκοπισμού.

Από την αρχή η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του θεωρούσαν τεράστια πολυτέλεια τη δημιουργία νέων ΜΕΘ, με τη δικαιολογία ότι όταν τελειώσει η πανδημία τι θα τις κάνουμε!

Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε στη Βουλή τη σύγχρονη ιατρική, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει υπόψη του μελέτες που να δείχνουν ότι οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς που βρίσκονται εντός ΜΕΘ.

Μα τότε γιατί στην προηγούμενη φάση της πανδημίας επαιρόταν ότι δημιούργησε νέες ΜΕΘ που μάλιστα υποστήριζε ότι τις έφτασε στις χίλιες; Γιατί η υφυπουργός του κυρία Γκάγκα αναβάλει ακόμη και έκτακτα χειρουργεία για να εξοικονομήσει ΜΕΘ; Γιατί στα νοσοκομεία δημιουργούνται ΜΕΘ σε χειρουργεία; Γιατί οι ιατροί φωνάζουν για νεκρούς covid και no covid εκτός ΜΕΘ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφορεί για τις οικογένειες που χάνουν τους ανθρώπους τους στους διαδρόμους ή στα ασθενοφόρα μη βρίσκοντας ΜΕΘ όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Αδιαφορεί για τους υγειονομικούς που κάνουν λόγο για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ που χάνουν τη ζωή τους. Δεκάδες ρεπορτάζ του Documento έχουν δείξει το καθημερινό μέγεθος της τραγωδίας στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Η δυστοπική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης, ανεύθυνης και τελικώς εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ενός ατόμου που αποδεικνύεται ότι είναι ο πιο κυνικός και πιο ανάλγητος πολιτικός που μίλησε στην ελληνική Βουλή.

Ακόμη και ψηφοφόροι του, απλοί άνθρωποι, έχουν φρίξει από την δήλωση του αιώνα, όπως την χαρακτήρισαν πολλοί, μη πιστεύοντας ότι μπορεί να υπάρξει πολιτικός που ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του και να έχει τέτοιες απόψεις.

Είναι όμως αυτοί που μας έφεραν στα μνημόνια αυτοί που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην ανεργία και όπως αποδεικνύεται αυτοί που έστειλαν και στέλνουν δεκάδες συνανθρώπους μας χωρίς τύψεις, στον θάνατο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter