Τι τρέχει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τι τρέχει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο το Μαξίμου τα δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ακόμη και για επικείμενη αντικατάσταση του κ. Τσακαλώτου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί στον Real fm σημείωσε ότι «Μεταξύ Τρίπρα – Τσακαλώτου υπάρχει στενότατη συνεργασία και πολιτική και ιδεολογική συναντίληψη για τον χειρισμό όλων των ζητημάτων».

Επί της ουσίας ο κ. Τσακαλώτος έχει γίνει αποδέκτης γκρίνιας το τελευταίο διάστημα από μέλη της τάσης των «53» της οποίας και ηγείται, για το ενδεχόμενο νομοθέτησης νέων μέτρων κατ’ απαίτηση των δανειστών την ώρα μάλιστα που ο ίδιος έχει δηλώσει πως «Αν πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ».

Επίσης η πρόσφατη επιστολή του προς τους ομολόγους του στο Eurogroup σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 30 με 35% των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης ενώ ένα 40% έχει δρομολογηθεί, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια τόσο του Μαξίμου, όσο και της Κομισιόν κυρίως για το γεγονός ότι έδωσε λαβή στους «σκληρούς» εντός και εκτός χώρας να επαναφέρουν τη γνωστή ρητορική περί καθυστερήσεων της Αθήνας. Την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι αποκλειστικά υπεύθυνο για την καθυστέρηση είναι το Ταμείο και η απαίτησή του για νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναμένει την απάντηση του Μαξίμου στην πρόταση των θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης, απάντηση που δεν πρόκειται να έρθει αν πρώτα ο κ. Τσίπρας δεν διαβουλευθεί με τους ομολόγους του στην αυριανή άτυπη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter