Τι τρώμε για αποκατάσταση και ενέργεια μετά την άσκηση

Τι τρώμε για αποκατάσταση και ενέργεια μετά την άσκηση

Αν θέλεις να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια προπόνηση, ακολούθησε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές προκειμένου να πετύχεις την επαναφόρτισή του σώματός σου όπως κάνουν οι επαγγελματίες αθλητές.

Καλύτερα μαζί

Είναι μια καλή ιδέα να συνδυάσεις υδατάνθρακες με πρωτεΐνες αμέσως μετά την άσκηση. Οι υδατάνθρακες χρησιμεύουν στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας, ενώ η πρωτεΐνη χρειάζεται για την επανόρθωση των μυών, βοηθώντας τους παράλληλα να γίνουν πιο δυνατοί ώστε να ανταποκριθούν στην άσκηση.

Συνδύασε τα σε αναλογία 4:1 μετά από άσκηση αντοχής και σε αναλογία 2:1 έπειτα από άσκηση αντίστασης. Οι αθλητές αντοχής χρειάζονται υδατάνθρακες ώστε να ν αναπληρώσουν τα αποθέματα γλυκογόνου και ο καλύτερος τρόπος είναι να καταναλώσουν 1,25-1,5 γρ. υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους.

Για τον αθλητή αντίστασης η έρευνα διαπίστωσε πως περίπου 20 γρ. πρωτεΐνης μετά την άσκηση, είναι αρκετά για να επιταχυνθεί η επανόρθωση των μυών και η ανάπτυξή τους.

Μην χαζεύεις

Λίγο μετά την άσκηση το σώμα είναι έτοιμο να δεχτεί θρεπτικά συστατικά και να τα διανέμει εκεί που χρειάζεται. Αυτό σημαίνει πως έχεις σαν προτεραιότητα την ώρα εκείνη, να καταναλώσεις τροφή που συμβάλει στην ανάκαμψη πριν ή αμέσως μετά το ντους.

Αν το καθυστερήσεις πάρα πολύ, οι μύες σου δεν θα επαναφορτιστούν πλήρως, με αποτέλεσμα την κακή απόδοση μετά την άσκηση. Για τον λόγο αυτό βεβαιώσου πως θα καταναλώσεις κάποιο σνακ ή θα πιεις κάποιο smoothie ή γάλα με σοκολάτα μέσα σε 60 λεπτά από την ώρα που θα ολοκληρώσεις την προπόνηση.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter