Τι ώρα κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή

Τι ώρα κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Συστήνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

– Υποχρεωτική αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή παλαιάς και νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

– Αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Να σημειωθεί επίσης ότι δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σούπερ μάρκετ, καθώς κάποιες αλυσίδες τηρούν παραδοσιακά αρνητική στάση στο άνοιγμα της Κυριακής, ενώ άλλες επιλέγουν να ανοίξουν μόνο μεγάλα και κεντρικά καταστήματά τους και όχι τα τοπικά και πιο μικρά. Μάλιστα αλυσίδα σούπερ μάρκετ με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να λειτουργήσει μόνο για 4 ώρες επιλεγμένα καταστήματα από 11πμ-3μμ

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter