Τι ξέχασε η ΝΔ να μας πει για την «ιστορική συμφωνία» της αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα (Video)

Τι ξέχασε η ΝΔ να μας πει για την «ιστορική συμφωνία» της αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα (Video)

Ο λόγος δεν είναι αν πριν τις εκλογές έλεγαν άλλα και άλλα κάνουν μετά τις εκλογές. Είναι πως προσπαθούν να καπηλευτούν όλα τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καν καμία αναφορά. Ξεκίνησαν με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ και συνεχίζουν… 

Ίσως γιατί εκτός από τον οδοστρωτήρα στα εργασιακά, δεν μπορούν να υπερηφανευθούν για τα «μη έργα»…

Είτε πρόκειται για το Ελληνικό που μπουλντόζα δεν είδε ακόμα, είτε για την αλλαγή πλεύσης στο Μακεδονικό, είτε για το προσφυγικό.

Αυτή τη φορά οικειοποιούνται όμως τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης σαν το κράτος να μην έχει συνέχεια…

Για παράδειγμα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα και η υπογραφή της δρομολόγησης της πτήσης Σαγκάη-Αθήνα.

Χαρακτηρίζεται μάλιστα από τα προσφιλή τους ΜΜΕ ως «ιστορική» απόφαση μόνον που δεν είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη από το 2018 (όπως μας ενημέρωνε το Αθηναϊκό Πρακτορείο) είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση με τις σχετικές επαφές να πραγματοποιούνται με επιτυχία τον Ιανουάριο του 2019 μεταξύ της τότε υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και του προέδρου της κινεζικής Juneyao Air, Hong Liang Zhao απ’ όπου και η φωτογραφία:

«Δρομολογείται απευθείας πτήση Σαγκάη – Αθήνα» έγραφε τότε (17/1/2019) το insider.gr με φωτογραφία από τις συναντήσεις της κυρίας Κουντουρά. Γράφει μάλιστα:

«Η κα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε τη δρομολόγηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη- Αθήνα. Αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της πτήσης Πεκίνο-Αθήνα, που ξεκίνησε το 2017 και έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στην άνοδο της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 70%, καθώς και στις νέες παροχές του ΔΑΑ «Ελ.Βενιζέλος» για τη διευκόλυνση των Κινέζων ταξιδιωτών.»

Σημείωναν μάλιστα τα ΜΜΕ (όσα τουλάχιστον είχαν αναφερθεί σε αυτό):

«Η κα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε τη δρομολόγηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη- Αθήνα. Αναφέρθηκε στο πετυχημένο παράδειγμα της πτήσης Πεκίνο-Αθήνα, που ξεκίνησε το 2017 και έχει λειτουργήσει ως καταλύτης στην άνοδο της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 70%, καθώς και στις νέες παροχές του ΔΑΑ “Ελ.Βενιζέλος” για τη διευκόλυνση των Κινέζων ταξιδιωτών.»

Σήμερα ωστόσο τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ παρουσιάζουν τη συμφωνία ως «ιστορική» χωρίς λέξη για τη συνέχεια του κράτους…

«Ιστορική συμφωνία : Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης» γράφει σήμερα το Βήμα συμπληρώνοντας: «Στρατηγικής σημασίας συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη υπεγράφη μεταξύ του προέδρου των αερογραμμών Juneyao Air Co. Ltd, Zhao Hong Liang και του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη»

Ούτε καν λέξη για το τι είχε προηγηθεί αφού η απόφαση είχε ληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ όταν είχαν γίνει και οι διαπραγματεύσεις…

Σχετική ήταν και η αντίδραση της τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Η ιστορική συμφωνία για την έναρξη της πτήσης Αθήνας- Σαγκάης δεν κλείστηκε τώρα.

Κλείστηκε τον Ιανουάριο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της πτήσης Αθήνας- Πεκίνο από το 2017.

Η τότε Yπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στη Σαγκάη τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν ένα χρόνο πριν δηλαδή, με τον πρόεδρο της Juneayo Air, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις, έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις, και οριστικοποιήθηκε η συνεργασία και η συμφωνία για την έναρξη της πτήσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε απλά και την υπέγραψε.

Και είναι θλιβερό που δεν παραδέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια, που αποσιωπά το επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και το παρουσιάζει για μία ακόμη φορά ως δικό της».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=735450070265242&id=100014007660395&__xts__%5B0%5D=68.ARDcpwzTcVkQXUt9cvSu1jcqe1_ULJRMTuh1BMFDKwGheglKEJ6-nLy-mHRPPXbT7smvLPhHwfS-VZWjuD_u66oSppceP6YkyFE-vZYfP0XnJwj8Ew6kgW5U8yG7f6RGVgO3Gvllm-rC1rZNKxghznfVCMaTgU3QGhy52wsZCtcEhTL1f4oI0hhC3LRNxCMv2UeR6aD1pjPIKJdoTMWaIHNtAzrWZ4CDGYg-iAHh81O3C6ZMauNssy0reRB5ymXih7KZTt81VVC7Psmv-VTisBh4KHNdWSlaXcMuVPrLrSduh-6tTwKLAV0XCCxDVde4FHKjFwt8sPj72HqZ6G75gm3YPg&__tn__=-R

Gepostet von Κατερίνα Νοτοπούλου am Montag, 4. November 2019

Το One μάλιστα συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη πανηγυρίζει για τη συμφωνία που υπεγράφη μόλις πάτησε το πόδι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Λέξη βέβαια από το κανάλι για το ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη από την προηγούμενη κυβέρνηση…

Λογικό είναι, όταν δεν μπορείς να διαφημίσεις ανύπαρκτα δικά σου έργα παρά να πουλήσεις ελπίδα…

Απολαύστε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter