Τι υποστήριξαν οι αστυνομικοί που απολογήθηκαν για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Τι υποστήριξαν οι αστυνομικοί που απολογήθηκαν για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Για την κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης απολογήθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οι αστυνομικοί φέρεται να υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι οι επαφές που είχαν με τον ακινητοποιημένο Ζακ ήταν νόμιμες και ανεπαίσθητες , δεν ήταν σε καίρια σημεία , δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση και συμπερασματικά δεν στοιχειοθετούν σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες που συνδέονται με τον θάνατο του .

Υποστήριξαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και με βάση τα όσα προβλέπονται από τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τους με βάση τα βίντεο τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στα οποία εμφανίζονται να αγγίζουν βίαια ή και να χτυπούν τον αιμόφυρτο από το λιντσάρισμα που είχε δεχθεί, ξαπλωμένο στο δρόμο, Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter