Τι ζήτησαν οι δικηγόροι από τον Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης

Τι ζήτησαν οι δικηγόροι από τον Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης

Με το νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, συναντήθηκε (31.7.2019) στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι, μετά από 37 έτη μαχόμενης δικηγορίας, φιλοδοξεί να συμβάλει υπό τη νέα θεσμική του ιδιότητα στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της Δικαιοσύνης, ιδίως δε εκείνων που ταλανίζουν επί μακρόν το δικηγορικό σώμα. Επέλεξε δε, συμβολικά, η πρώτη του θεσμική του συνάντηση με φορείς της Δικαιοσύνης να πραγματοποιηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς τον αισθάνεται «δεύτερο σπίτι του».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, αφού συνεχάρη τον νέο Γενικό Γραμματέα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ανέφερε ότι η θεσμική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του δικηγορικού σώματος πρέπει να είναι ειλικρινής, μόνιμη, στενή και αποδοτική επ’ ωφελεία των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, πέραν των γενικών θεμάτων που είχαν τεθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή στον Υπουργό Δικαιοσύνης στις 23.7.2019, συζητήθηκαν εκτενώς τα ακόλουθα θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του νέου Γενικού Γραμματέα:

1. Η άμεση υλοποίηση του προγράμματος δικηγορικής άσκησης, για 2.500 ασκουμένους, σε δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία, έναντι ποσού 650 € μηνιαίως, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Νέων (ΠΑΝ) της ΕΕ, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

2. Η ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμού της νομικής βοήθειας και επίσπευσης της εκκαθάρισης των αμοιβών μέσω του ΤΑΧΔΙΚ, του οποίου προεδρεύει exofficioο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

3. Η άμεση κύρωση των υποβληθέντων στο Υπουργείο νέων Οργανισμών Προσωπικού και Κανονισμών Διαιτησίας των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης όλων των παραπάνω ζητημάτων και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχεία επίλυσή τους. 

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter