Τι ζητάει η Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων για Ελεύθερη Ενημέρωση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Τι ζητάει η Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων για Ελεύθερη Ενημέρωση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Την έντονη ανησυχία τους για για τα φαινόμενα λογοκρισίας, παραπληροφόρησης, μονόπλευρης ενημέρωσης και παράβασης του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας που κατακλύζουν το ενημερωτικό τοπίο στην Ελλάδα εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων για Ελεύθερη Ενημέρωση, Δημοκρατία και Σεβασμό στην Είδηση ζητώντας παράλληλα από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ληφθούν υπόψη ορισμένα αιτήματά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
8/4/2021
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Ως Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων για Ελεύθερη Ενημέρωση, Δημοκρατία και Σεβασμό στην Είδηση, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα φαινόμενα λογοκρισίας, παραπληροφόρησης, μονόπλευρης ενημέρωσης και παράβασης του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας που κατακλύζουν το ενημερωτικό τοπίο στην Ελλάδα.
Για τον λόγο αυτό εκτιμούμε ότι θα βοηθούσε ιδιαίτερα στην κατεύθυνση τόσο της διαύγειας όσο και της καλύτερης ενημέρωσης όλου του κλάδου, αναφορικά με τα θέματα που τον αφορούν:
α) οι συνεδριάσεις του ΔΣ της Ένωσης- που έτσι κι αλλιώς πλέον γίνονται με τηλεδιαδκεψη- να είναι ανοιχτές σε όποιο/α συνάδελφο επιθυμεί να τις παρακολουθήσει. Το “κεκλεισμένων των θυρών” δεν βοηθάει στην δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας και αφήνει χώρο για ενημέρωση μέσω διαδρομων. Ας σημειωθεί εξ άλλου ότι και παλιότερα αυτό το δημοκρατικό αίτημα είχε εφαρμοστεί για κάποιο διάστημα.
β) ζητάμε τα πρακτικά των συνεδριάσεων μαζί με τις αποφάσεις να αναρτώνται έγκαιρα – εντός μιας βδομάδας τα πρακτικά, εντός το αργότερο 2 ημερών οι αποφάσεις- στο σάιτ της Ένωσης, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να μην δημιουργούνται θέματα αμφισβήτησης, όπως αυτό που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με την συνεδρίαση στις 9/2 και την υπόθεση Φουρθιώτη.
Αναμένουμε σύντομα την θετική σας απάντηση, καθώς τα θέματα που θέτουμε άπτονται της Δημοκρατίας.
Μαριαλένα Αλιμαρα
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Μαρίνα Βηχου
Γιάννης Μαλλιος
Τάσος Μπάρλας
Μπουλικα Μιχαλοπούλου
Ελένη Τραιου
Γιώργος Τραπεζιώτης
Δημήτρης Τσιπούρας
Νίκος Φωτάκης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter