Τι ζήτησε και τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Τι ζήτησε και τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Με συγκεκριμένες προτάσεις προσήλθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Και το κυριότερο προτάσεις στον αντίποδα των ασκούμενων πολιτικών από τη συντηρητική ηγεσία της Ε.Ε. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο, ζήτησε κοινή έκδοση χρέους στα πρότυπα του Ταμείου Ανάκαμψης, κρατικές ενισχύσεις με τη μορφή εγγυήσεων ώστε να μην προσμετρώνται στο δημόσιο χρέος και ριζική αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για στήριξη της πραγματικής οικονομίας. 

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας από Βρυξέλλες: Κεντρικό θέμα στην ΕΕ το καθεστώς Μητσοτάκη – Η σκέψη όλων σε Τουρκία και Συρία (Video)

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «εξαιρετικά σοβαρές και αλληλένδετες κρίσεις που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί». Την κρίση ακρίβειας, την ενεργειακή και την κλιματική κρίση, καθώς και τις προκλήσεις στο προσφυγικό.

Από το στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε η καταρράκωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα ζητώντας μάλιστα τη στήριξη της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών «ώστε να αποκαλυφθεί σε όλες του τις πτυχές στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το καθεστώς Μητσοτάκη». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες του για τις τελευταίες αποκαλύψεις της ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση Απορρήτου Επικοινωνιών.

Για τον Αλέξη Τσίπρα  η Ευρώπη «δεν μπορεί ούτε να παραμείνει άπραγη μπροστά στον ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ, ούτε μπορεί όμως να στηρίζει μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων κρατών-μελών». 

Ως προς το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι η Ευρώπη έχει αργήσει πάρα πολύ και δεν γίνεται να συζητάμε μόνο όταν κάποιες δυτικές χώρες ανησυχούν για δευτερογενείς ροές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter