Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν και Σολτς με τον Πούτιν – Ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν και Σολτς με τον Πούτιν – Ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν λίγο μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες στην Αττάλεια ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών, Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι δυο ηγέτες ζήτησαν από τον Πούτιν να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός αφού ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα «αναρμόδιος» και πως δεν μπορεί να δεσμευτεί.

Οι δύο δυτικοί ηγέτες δήλωσαν επίσης στον Ρώσο πρόεδρο σήμερα ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία» δήλωσε η πηγή αυτή της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά την συνομιλία τους οι δύο δυτικοί ηγέτες αξίωσαν επίσης «από την Ρωσία άμεση εκεχειρία» στην Ουκρανία.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter