Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι – Συνεχίζεται η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ζελένσκι – Συνεχίζεται η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποδοθεί καθεστώς υποψηφίου στην Ουκρανία, την οποία και υποστηρίζει, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι» αναφέρει το δελτίο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, με τις πληροφορίες για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος να προκύπτουν περιορισμένες.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποδοθεί καθεστώς υποψηφίου στην Ουκρανία» διευκρινίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζει την υποψηφιότητα.

Ακολούθως, αναφέρεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι σημαίνει η στήριξη αυτή.

Σημειώνεται πως από τις αρχές Ιουνίου, αποκαλύφθηκε πως εκτός από τις πρώτες αποφάσεις για την αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού μετά από το ΚΥΣΕΑ-παρωδία του περασμένου Μαρτίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέστειλε εκ νέου όπλα και τεθωρακισμένα, τόσο κατόπιν συμφωνίας με τις ΗΠΑ όσο και με τη Γερμανία.

Έπειτα από τη νέα επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ουκρανό ομόλογό του, γεννώνται επιπλέον ερωτηματικά για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για το τι αποφάσεις θα ακολουθήσουν αυτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter