Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Σολτς – Ζήτησε κατάπαυση του πυρός ο καγκελάριος της Γερμανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Σολτς – Ζήτησε κατάπαυση του πυρός ο καγκελάριος της Γερμανίας

Κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα, Παρασκευή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο καγκελάριος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και τι ακριβώς συζήτησαν οι δυο τους. «Τρία πράγματα από τη σημερινή μακρά τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Πούτιν: Πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός ότι εκεί κυβερνούν ναζί είναι λάθος. Και επισήμανα την ευθύνη της Ρωσίας για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση».

Ο κ. Σολτς είχε προαναγγείλει την επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο νωρίτερα σήμερα, όταν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας του Ομοσπονδιακου Κοινοβουλίου.

«Φυσικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο που θα πρέπει να υπάρξουν και πάλι διπλωματικές πρωτοβουλίες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να βρεθεί μια διέξοδος από αυτόν τον τρομερό πόλεμο με τους τρομερούς αριθμούς θυμάτων, τις καταστροφές και όλη τη ματαιότητα που φέρνει ο πόλεμος μαζί του».

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δήλωσε στον Σολτς ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό της σύρραξης «ουσιαστικά παρεμποδίζεται από το Κίεβο», και ότι οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα συνεχιστούν σε διάφορα επίπεδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter