Τηλεφωνική συνομιλία Σολτς-Πούτιν για την Ουκρανία – Ξανά στο προσκήνιο η Μέρκελ;

Τηλεφωνική συνομιλία Σολτς-Πούτιν για την Ουκρανία – Ξανά στο προσκήνιο η Μέρκελ;

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε η καγκελαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνομιλία διήρκεσε μία ώρα και οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαφορετικές απόψεις τους, με τον Όλαφ Σολτς να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία. «Εδώ και μέρες υπάρχουν άσχημες εικόνες και πληροφορίες από την Ουκρανία», επισήμανε ο καγκελάριος και κάλεσε τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει αμέσως όλες τις μάχες και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις επίμαχες περιοχές».

Ο πρόεδρος Πούτιν, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της καγκελαρίας, ενημέρωσε τον κ. Σολτς ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.

Η Μέρκελ ξανά στο προσκήνιο;

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ τάχθηκε υπέρ του ορισμού διεθνούς διαμεσολαβητή για την κρίση στην Ουκρανία. Ένας από τους πιθανούς υποψήφιους, δήλωσε, θα μπορούσε να είναι η πρώην καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.

Ο διεθνής διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα η οποία θα γίνει αποδεκτή και σεβαστή και από τις δύο πλευρές, τόνισε ο κ. Ροτ και ερωτώμενος αν θα μπορούσε να είναι η ‘Αγγελα Μέρκελ σε αυτόν τον ρόλο, δήλωσε ότι «με τις διασυνδέσεις και την εμπειρία της, θα ήταν σίγουρα πιθανή υποψήφια», αλλά ο ίδιος δεν θα ήθελε να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν προς Δυτικούς: «Θα τους συμβούλευα να μην κλιμακώσουν την κατάσταση»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter