Τηλέμαχος Χυτήρης: «Εγώ έκλεισα τα μάτια του Ανδρέα Παπανδρέου» – Η συγκινητική εξομολόγηση (Video)

Τηλέμαχος Χυτήρης: «Εγώ έκλεισα τα μάτια του Ανδρέα Παπανδρέου» –  Η συγκινητική εξομολόγηση (Video)

Για το βράδυ του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 23 Ιουνίου 1996, μίλησε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές» με τον Μάνο Νιφλή.

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο εκ των στενότερων συνεργατών του Αντρέα Παπανδρέου και, όπως αποκάλυψε, ήταν ο άνθρωπος που του έκλεισε τα μάτια όταν ο μεγάλος ηγέτης έφυγε από τη ζωή.

Φανερά συγκινημένος ο Τηλέμαχος Χυτήρης περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις τελευταίες  στιγμές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Η στιγμή του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου

«Το βράδυ εκείνο είχα πάει με τον Νίκο τον Αθανασάκη, που ήταν γραμματέας Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μας είχε καλέσει να πάμε στο σπίτι για να συζητήσουμε το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο ίδιος είχε την πρόθεση να συμμετάσχει και να κάνει μια ομιλία, πεντάλεπτη, γιατί αδύναμος. Αυτή η ομιλία είχε γραφτεί από τον Νίκο Αθανασάκη. Την γνώριζα κι εγώ. Και πήγαμε στο σπίτι…

Εκεί, ως συνήθως ήταν και κάποιοι άλλοι, επομένως δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε. Μας είπαν καθίστε στο φαγητό και καθίσαμε. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας σηκώθηκε και είπε “με συγχωρείτε πολύ, εγώ θα αποχωρήσω”.

Αποχώρησε και το εντυπωσιακό ήταν πως μας πλησίασε έναν έναν και χαιρέτησε δια της χειραψίας και την στιγμή που θα πήγαινε να… χαθεί στην πόρτα του δωματίου που θα πήγαινε να αναπαυθεί γύρισε και μας χαιρέτησε όλους μαζί με το γνωστό του τρόπο.

Κι εμείς οι άλλοι, ήταν και κάποιοι γιατροί και κάποιοι φίλοι και καθίσαμε λίγο ακόμα. Κάποια στιγμή η γιατρός που ήταν στο πόδι του Κρεμαστινού ήρθε ταραγμένη και είπε ότι ο πρόεδρος δεν είναι καλά. Υπήρξε ταραχή μεγάλη. Εγώ μπήκα με έναν γιατρό στο δωμάτιο του Ανδρέα.

Ο γιατρός μου ζήτησε να τον βοηθήσω για προσπαθήσει να κάνει ανάνηψη. Βγάλαμε τα ρούχα από τον πρόεδρο, ο γιατρός έκανε μαλάξεις ειδικές για να γίνει ανάνηψη. Είχε και το μηχάνημα του καρδιογραφήματος και η γραμμή ήταν ευθεία, που σημαίνει ότι είχε έρθει το τέλος. Δεν μπορούσε να γίνει ανάνηψη.

Στο τέλος ο γιατρός εμφανώς στεναχωρημένος βγήκε από το δωμάτιο κι έμεινα εγώ με τον Ανδρέα, νεκρό πλέον. Του έκλεισα τα μάτια», πρόσθεσε τέλος ο Τηλέμαχος Χυτήρης».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παπανδρέου – Τα αίτια μιας διαχρονικής δημοφιλίας

Πενήντα ώρες συνομιλίας με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ποιος «σκότωσε» τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter