Time: Πώς οι Ρώσοι επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι στην αρχή του πολέμου

Time: Πώς οι Ρώσοι επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι στην αρχή του πολέμου

Να σκοτώσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις αποπειράθηκαν Ρώσοι κομάντο στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Time που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον πρόεδρο της χώρας.

Ο δημοσιογράφος Σάιμον Σούστερ συνόδευσε τον Ουκρανό πρόεδρο στην καθημερινή του ζωή για δύο βδομάδες τον Απρίλιο, γράφει ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας βρέθηκαν μία ανάσα από τον Ζελένσκι και την οικογένειά του κατά την πρώτη μέρα του πολέμου, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κυβερνητικό κτίριο.

Όπως τονίζει: «Όταν αυτές οι πρώτες ώρες της εισβολής στην Ουκρανία αναφέρθηκαν στη συνέντευξή μας, ο Ζελένσκι με προειδοποίησε ότι οι αναμνήσεις υπάρχουν «αποσπασματικά» στο μυαλό του».

Μεταξύ άλλων, όπως περιγράφει από τις πιο ζωντανές αναμνήσεις του ήταν πριν από την ανατολή του ήλιου στις 24 Φεβρουαρίου. Τότε, ο ίδιος και η σύζυγός του Olena Zelenska είπαν στα παιδιά τους πως έχει ξεκινήσει η επίθεση κατά της Ουκρανίας σημειώνοντας πως η κόρη τους είναι 17 ετών και ο γιος τους 9. Όπως είπε, «τα ξυπνήσαμε».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έγινε σαφές πολύ γρήγορα πως τα γραφεία δεν ήταν το ασφαλέστερο σημείο και ο στρατός ενημέρωσε τον Ζελένσκι πως ρωσικές ομάδες κρούσης είχαν πέσει με αλεξίπτωτο στο Κίεβο για να σκοτώσουν ή να συλλάβουν αυτόν και την οικογένειά του.

Προσωπάρχης του προέδρου, ονόματι Andriy Yermak, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πριν από εκείνη τη νύχτα, είχαμε δει τέτοια πράγματα μόνο στις ταινίες».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Μέσα στο καταφύγιό του, ο πρόεδρος έχει τη συνήθεια να κοιτά την ημερήσια ατζέντα ακόμη κι όταν η μέρα τελειώνει. Ξυπνάει κι αναρωτιέται μήπως έχασε κάτι, μήπως ξέχασε κάτι». Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι δεν είναι το άγχος που τον εμποδίζει να κοιμηθεί. «Με ενοχλεί η συνείδησή μου» λέει, καθώς οι βόμβες εξακολουθούν να πέφτουν σε περιοχές της Ουκρανία. «Οι άμαχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε υπόγεια ή κάτω από ερείπια. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια. Οι βόμβες τους ισοπεδώνουν ολόκληρες πόλεις».

«Μέσα σε όλα αυτά, ο Ζελένσκι, ο κωμικός που έγινε πρόεδρος, πρέπει να κρατήσει τους πολίτες αφοσιωμένους και να πείσει τους ξένους ηγέτες ότι η χώρα του χρειάζεται τη βοήθειά τους αυτή τη στιγμή, με οποιοδήποτε κόστος», σημειώνει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter