Τίμησαν τη μνήμη του πρωταθλητή Χρήστου Χριστοδουλάτου

Τίμησαν τη μνήμη του πρωταθλητή Χρήστου Χριστοδουλάτου
Αποχαιρετισμός στον Χρήστο Χριστοδουλάτο, 19/11/2023

Τη μνήμη του χρυσού πρωταθλητή πινγκ πονγκ και κορυφαίου αθλητικού παράγοντα της Ελλάδας Χρήστου Χριστοδουλάτου τίμησε ο κόσμος του Αθλητισμού, της Δημοσιογραφίας και η ελληνική κοινωνία, το μεσημέρι της Κυριακής (19 Νοεμβρίου) στο Μέγαρο Μουσικής και στον ένα χρόνο από τον θάνατο του. Στην εκδήλωση που οργάνωσε η οικογένεια του, με πρωτοβουλία της συζύγου του Αντωνίας Χριστοδουλάτου-Σπανοπούλου, παραβρέθηκαν συγκινημένοι εκατοντάδες προσκεκλημένοι τιμώντας τον απόντα, έναν ασυνήθιστο άνθρωπο, έναν Ωραίο Έλληνα, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές στη διάρκεια της.

Χρυσά μετάλλια, κύπελλα και ολυμπιακές δάδες από τις ελληνικές, βαλκανικές, μεσογειακές και διεθνείς συμμετοχές του σε πάνω από 650 αθλητικές διοργανώσεις κοσμούσαν τη σκηνή του Μεγάρου στην οποία προβλήθηκαν στιγμές από τη ζωή και την δράση του με κορυφαίο το σπάνιο βίντεο από τη στιγμή της απονομής του χρυσού κυπέλλου για τη νίκη του με την Εθνική Ελλάδας με 5-0 εναντίον της Τουρκικής ομάδας το 1961, στη Σμύρνη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η αδελφή του, δημοσιογράφος Ελένη Σπανοπούλου, διαβάζοντας στο ξεκίνημα τους χαιρετισμούς του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και του προέδρου της Ελληνικής & της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής. Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, μέλους της ΔΟΕ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μήνυμα που συγκίνησε έστειλε από την Κύπρο ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΑ) Ανδρέας Γεωργίου, τονίζοντας τη μεγάλη βοήθεια του εκλιπόντα στην δημιουργίας της Κυπριακής Ομάδας , την αμέριστη στήριξη του στην εθνική υπόθεση του Κύπρου και στην μη αναγνώριση της τουρκοκυπριακής πλευράς σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Για τον αθλητή, τον άνθρωπο, τον φίλο, τον νομικό και τον αγαπητό στον δημοσιογραφικό κόσμο Χρήστο Χριστοδουλάτο μίλησαν:

Ο ΓΓ της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, στενός του συνεργάτης και συναθλητής που βαθιά συγκινημένος τον αποκάλεσε μέντορα του και ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη, του για 16 χρόνια μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. (1986-2000)
Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, που κατέθεσε την πολυσήμαντη μακρόχρονη προσφορά του Χρήστου Χριστοδουλάτου, μακροβιότερου πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (1982-2008).

Αποχαιρετισμός στον Χρήστο Χριστοδουλάτο, 19/11/2023

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, αθλητικός συντάκτης ο ίδιος , που περιέγραψε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας αθλητών, αθλητικών παραγόντων και δημοσιογράφων στην προσπάθεια για την εξυγίανση του χώρου και την ορθή ενημέρωση της κοινωνίας. Επισήμανε την μεγάλη προσφορά του Χρήστου Χριστοδουλάτου στον αγώνα εναντίον της χρήσης αναβολικών και της διάδοσης του Αθλητισμού, ως αντίβαρο για τη ζωή της νεολαίας στους κάθε λογής εθισμούς.

Στον αποχαιρετισμό της και σε προσωπικό τόνο, η πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του τονίζοντας: «Στη θάλασσα, που λάτρεψε ξεκουράζεται πια ο Χρήστος μας. Για την Ελλάδα και τον Αθλητισμό , για όλους όσους αγάπησε, για όλους όσους συνεργάστηκε, αλλά και για εκείνους με τους οποίους κονταροχτυπήθηκε, ο άνθρωπος μας ήταν δώρο ζωής! Πιο παλικάρι από παλικάρι, πιο σύντροφος από σύντροφος, πιο πατέρας από πατέρα, πιο αδελφός από αδελφό… Έδωσε όρθιος τον τελευταίο αγώνα του. Νικητής ξανά γιατί δεν παραπονέθηκε, δεν άφησε τη ρακέτα της ζωής από το χέρι μέχρι τη μέρα που σηκώθηκε για τελευταία φορά. Συναθλητές, συνεργάτες και φίλοι υποκλίνονται σήμερα στη μνήμη του, αναγνωρίζοντας τον ως άξιο πρωταθλητή στη ζωή, στην επιστήμη και τον αθλητισμό, που υπηρέτησε με εντιμότητα και περηφάνεια. Ωραίος σαν Έλληνας, άξιος ως επιστήμονας, πρώτος των πρώτων ως αθλητής, δίκαιος ως κριτής, ηθικός ως αθλητικός παράγοντας και πιστός δημοκράτης».

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter