Τιμούν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη – 56 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Τιμούν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη – 56 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από την δολοφονία του, τιμήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου, Ερμού και Σπανδωνή.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και υπουργοί και βουλευτές του, άφησαν στεφάνια με λουλούδια και κράτησαν ενός λεπτού σιγή ενώ παρόντες ήταν ο γιος του Γρήγορη Λαμπράκη, Γρηγόρης, μαζί με τη μητέρα του, Μαρία Τσιρώνη, η οποία τόνισε “ότι ήταν πολύ άδικο αυτό και ακόμα δεν ξέρω το γιατί και ποιος…”.

Την ημέρα δολοφονίας του Λαμπράκη περιέγραψε ο συναγωνιστής και αυτόπτης μάρτυρας Αλέκος Γρίμπας, με τη διαπίστωση ότι “είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας”.

“Πενήντα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο αγώνας για την ειρήνη παραμένει πάντα επίκαιρος, ιδιαίτερα σήμερα που οι γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί στη γειτονιά μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μοναδικός δρόμος για την ευημερία των λαών είναι ο δρόμος της ειρήνης και της συνεννόησης” δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Δημητριάδης, από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο παραβρέθησαν και κατέθεσαν στεφάνι, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στεφάνι στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέθεσε στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και του ΚΚΕ.

“Επειδή αυτός που ξεχνάει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει και επειδή ο φασισμός, ο ναζισμός, η ακροδεξιά, σηκώνουν επικίνδυνα κεφάλι στην Ευρώπη, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η εκδήλωση που κάνουμε κάθε χρόνο ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στον Γρηγόρη Λαμπράκη” δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, ο οποίος έκανε λόγο για “καπήλευση της μνήμης του Λαμπράκη από την κυβέρνηση”.

Όπως τόνισε, «τα τελευταία 2-3 χρόνια γίνεται μια -θα την ονόμαζα “σκύλευση”- της μνήμης του Γρηγόρη Λαμπράκη καθώς ο πολιτικός του φάκελος έχει βρεθεί σε χέρια που είναι ένα ερώτημα, αλλά αυτό που δεν είναι ερώτημα είναι το πώς χρησιμοποιείται». «Χρησιμοποιείται», συμπλήρωσε, «από την κυβέρνηση, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από υπουργούς, με τον χειρότερο τρόπο για να βγάλουν πολιτικό όφελος».

Στο σημείο, τιμώντας την μνήμη του Λαμπράκη, παραβρέθησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΚΕ Σωτήρης Αβραμόπουλος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Θεανώ Καπέτη, Λεωνίδας Στολτίδης και Μιχάλης Μιχαήλ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter