Την αγανάκτησή της εκφράζει η ΟΣΥΕ για την αναστολή ανεμβολίαστων σωφρονιστικών υπαλλήλων

Την αγανάκτησή της εκφράζει η ΟΣΥΕ για την αναστολή ανεμβολίαστων σωφρονιστικών υπαλλήλων

Την αγανάκτησή της εκφράζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θέσει σε αναστολή καθηκόντων 13 σωφρονιστικοί υπαλλήλους στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού καθώς και έναν ιατρό του ΕΣΥ, λόγω μη εμβολιασμού τους.

Η ΟΣΥΕ καλεί την πολιτική ηγεσία να «σταματήσει άμεσα το εξοντωτικό από κάθε άποψη αυτό μέτρο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και τονίζει πως έχει ταχθεί εξ αρχής και εξαιρετικά έγκαιρα υπέρ του εθελοντικού εμβολιασμού σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης αλλά λέει «όχι με αναστολές εργασίας, όχι με τιμωρητικά μέτρα, όχι με περικοπές μισθού, όχι με αυταρχισμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ: 

«Θλίψη και θυμό μας προκαλεί η Απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία (13) συνάδελφοί μας στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού ΕΚΥΚΚ (πρώην Νοσοκομείο Κρατουμένων) θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων λόγω του μη εμβολιασμού τους, όπως επίσης και ένας ιατρός του ΕΣΥ. Οι αναστολές έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά από 1/9/2021.

Στο ΕΚΥΚΚ υπηρετούν 64 συνάδελφοι διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, από τους οποίους οι 51 είναι εμβολιασμένοι, δηλαδή ποσοστό περίπου 80%! Πρακτικά η αναστολή εργασίας αφορά περίπου το 40% του προσωπικού φύλαξης (11 από τους 27) και το 20% του νοσηλευτικού προσωπικού (2 από τους 10) και απορούμε πως θα λειτουργεί η Φυλακή, η οποία ήταν ήδη υποστελεχομένη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας αρνείται συστηματικά τον διάλογο με τους εργαζόμενους, όχι μόνο για το θέμα της αντιμετώπισης διαχείρισης της πανδημίας μέσα στις Φυλακές, όχι μόνο για την πληθώρα των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε συνολικά, αλλά ιδίως και για το θέμα των εμβολιασμών και της κατάρτισης ενός ουσιαστικού σχεδιασμού για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο τον πληθυσμό των Φυλακών (κρατούμενους, εργαζόμενους, επισκέπτες κοκ). Νοσοκομείο Κορυδαλλού: 13 ανεμβολίαστοι σωφρονιστικοί σε αναστολή

Υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας έχει ταχθεί εξ αρχής και εξαιρετικά έγκαιρα υπέρ του εθελοντικού εμβολιασμού σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης. Με σχέδιο, με ουσιαστική βοήθεια, με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Όχι με αναστολές εργασίας, όχι με τιμωρητικά μέτρα, όχι με περικοπές μισθού, όχι με αυταρχισμό.

Επειδή προβλέπουμε ότι θα ακολουθήσουν και νέες αναστολές καθηκόντων και σε άλλους συναδέλφους μας και σε άλλες Φυλακές καλούμε και πάλι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την πολιτική ηγεσία να σταματήσει άμεσα το εξοντωτικό από κάθε άποψη αυτό μέτρο, καθώς στερεί από κάθε βιοποριστικό μέσο τους εργαζομένους και κυριολεκτικά μας διαλύει υπηρεσιακά.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας που τεθήκαν σε αναστολή εργασίας, όπως επίσης και στους 7.500 εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικές δομές, το ΕΣΥ και οι Φυλακές χρειάζονται ενίσχυση του προσωπικού και όχι διαθεσιμότητες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter