Την «ανησυχία» της εκφράζει η Μολδαβία στον Ρώσο πρέσβη

Την «ανησυχία» της εκφράζει η Μολδαβία στον Ρώσο πρέσβη

Τον πρεσβευτή της Ρωσίας κάλεσε η Μολδαβία, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του Ρώσου στρατηγού Ρουστάμ Μινεκάγεφ, που είπε πως η Μόσχα θα ήθελε να πάρει τον έλεγχο του ουκρανικού νότου, προκειμένου να έχει πρόσβαση στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας σε δελτίου τύπου, «θεωρεί αυτές τις δηλώσεις αβάσιμες και αντιφατικές με τη στήριξη της Ρωσίας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας».

«Η ανησυχία της Μολδαβίας έχει να κάνει με τις δηλώσεις του στρατηγού Ρουστάμ Μινεκάγεφ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θέλει να πάρει “τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς (ανατολικά) και του ουκρανικού νότου», αναφέρεται στο ίδιο δελτίο, ενώ επισημαίνεται πως «η Μολδαβία είναι ουδέτερη χώρα».

Νωρίτερα, ο Μινεκάγεφ είχε δηλώσει ότι «ο έλεγχος του νότου της Ουκρανίας, θα είναι ένας διάδρομος προς την Υπερδνειστερία, όπου παρατηρούμε επίσης περιστατικά καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού», ζήτημα που θεωρείται «κόκκινη γραμμή» για το Κισινάου.

Πηγή: Bloomberg

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter