Την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μετσοβίτη – Φλουρή, ζητεί να παραστεί στην απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης

Την Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μετσοβίτη – Φλουρή, ζητεί να παραστεί στην απολογία του ο Κώστας Βαξεβάνης

Να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου παρουσία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ελένης Μετσοβιτη- Φλουρή ζητεί με αίτηση που κατέθεσε προς την ανακρίτρια, ο Κώστας Βαξεβάνης. Κάτι που όπως επισημαίνει στην αίτησή του «παρέχει τα πλείονα εχέγγυα απαρέγκλιτης προσήλωσης στη νομιμότητα, δηλαδή στην αναζήτηση των θεμελιωτικών αλλά και καταλυτικών των εναντίον του κατηγοριών στοιχείων».

Η αίτηση του , που κατατέθηκε  δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Ιωάννη Μαντζουράνη, δεν είναι άσχετη με την επιστολή που έχει ήδη αποστείλει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, στην οποία με όσα τεκμηριωμένα  αποκαλύπτει εκθέτει την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Αλεβιζοπούλου η οποία κατασκεύασε σε βάρος του κατηγορία αναφερόμενη σε δημοσίευμα του Documento στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, ότι δήθεν περιείχε κατάθεση μάρτυρα η οποία όμως δεν είχε δοθεί ακόμη στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Η Δικαιοσύνη είναι αόριστη έννοια, αλλά εσείς έχετε πολύ ορισμένη ευθύνη

Κάτι που όμως όπως αποδεικνύεται δεν ισχύει, καθώς ο μάρτυρας είχε καταθέσει τα όσα δημοσίευσε το Documento την επίμαχη ημέρα εβδομάδες πριν και συγκεκριμένα, την 1η Δεκεμβρίου του 2017 και την 28η Ιανουαρίου 2018, ενώ άλλος μάρτυρας είχε καταθέσει επίσης μέρος των όσων δημοσίευσε το Documento, στις 17 Ιανουαρίου του 2018. Εβδομάδες δηλαδή πριν προχωρήσει το Documento στο σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται στο κατηγορητήριο η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου.

Η αίτηση Βαξεβάνη ενώπιον της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου

Στην αίτηση του που κοινοποιήθηκε και στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο Κώστας Βαξεβάνης ζητά να παρευρίσκεται καθόλη τη διάρκεια της προφορικής απολογίας του ενώπιον της κας Αλεβιζοπούλου η αρμόδια αντεισαγγελέάς του Αρείου Πάγου, κα Ε.-Ρ.Μετσοβίτου -Φλουρή.

Κι αυτό γιατί ” η προφορική απολογία μου με την παρουσία δύο ανώτατων δικαστικών λειτουργών παρέχει τα πλείονα εχέγγυα απαρέγκλιτης  προσήλωσης στη   νομιμότητα ,δηλαδή στην  αναζήτηση των θεμελιωτικών αλλά και καταλυτικών των εναντίον μου κατηγοριών στοιχείων”.

Μάλιστα, όπως ο εκδότης του Documento επισημαίνει στην αίτηση του  ” δεν πρόκειται να προβάλλω  αντιρρήσεις, ενστάσεις ή οποιαδήποτε προκόμματα στην υποβολή ερωτήσεων προς εμένα και από την εν λόγω αντεισαγγελέα ακόμη και για ήδη παραγεγραμμένες αξιόποινες πράξεις που όλως περιέργως μου αποδίδονται κατά το εναντίον μου κατηγορητήριο, ούτε πρόκειται να επικαλεστώ το με αριθμό 2/2020 Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου κατ’ άρθρον 86 παράγραφος 4 του Συντάγματος».

 Στην αίτηση προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου ο Βαξεβάνης επισημαίνει ότι η παρουσία δύο ανώτατων δικαστικών λειτουργών κατά την προφορική του απολογία «παρέχει τα πλείονα εχέγγυα απαρέγκλιτης προσήλωσης στη νομιμότητα, δηλαδή στην αναζήτηση των θεμελιωτικών αλλά και καταλυτικών των εναντίον του κατηγοριών στοιχείων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter