Την εμπλοκή της Europol στα σκάνδαλα υποκλοπών ζητά η Επιτροπή PEGA

Την εμπλοκή της Europol στα σκάνδαλα υποκλοπών ζητά η Επιτροπή PEGA

Την ενεργοποίηση της Europol ζητά με επιστολή της η επιτροπή PEGA. Οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή έστειλαν επιστολή, στην εκτελεστική διευθύντρια Catherine de Bolle ζητώντας από τον οργανισμό να προτείνει έρευνες για καταχρήσεις λογισμικού υποκλοπής spyware.

Στην επιστολή αναφέρεται πως τον τελευταίο χρόνο διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικότατα ζητήματα όπως η διενέργεια παράνομων υποκλοπών με χρήση κακόβουλων λογισμικών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Κάθε ημέρα που περνάει, αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαφανιστούν ή καταστραφούν τεκμήρια. Γι’ αυτό είναι κορυφαίας σπουδαιότητας η εμπλοκή της Europol χωρίς καθυστέρηση», υπογραμμίζει ο προεδρεύων της PEGΑ, Γερούν Λένερς.

Η επιτροπή PEGA υπογραμμίζει στην επιστολή της πως απ’ τον Ιούνιο η Europol έχει εξοπλιστεί με νέες δυνατότητες και δύναται να υιοθετήσει δυναμικές πρακτικές για την αποτροπή της διάχυσης διάφορων μορφών εγκληματικότητας που επηρεάζουν την Ενωσιακή Πολιτική.

Έτσι ζητά από την Europol να προτείνει έρευνα των κρατών μελών που επηρεάζονται.

«Παρότι αυτή η πρόταση δεν είναι δεσμευτική για τις εγχώριες Αρχές που μπορούν να την απορρίψουν, η Europol πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές της προς το συμφέρον όλων των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας στην ΕΕ. Κατά συνέπεια, η PEGA παρακαλεί για την άμεση έκδοση πρότασης για διερεύνηση στις χώρες μέλη όπου υπήρξαν περιστατικά παρακολουθήσεων», καταλήγει η επιστολή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter