Την επανεκλογή Σταϊνμάιερ στηρίζουν και οι Πράσινοι στη Γερμανία

Την επανεκλογή Σταϊνμάιερ στηρίζουν και οι Πράσινοι στη Γερμανία

Τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα στηρίξουν για την παραμονή του στο αξίωμα, και οι Πράσινοι, ύστερα από τις δηλώσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD)και του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) για στήριξη της επανεκλογής του.

Ο ίδιος ο κ. Σταϊνμάιερ είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο ότι ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία και μετά τη σημερινή τοποθέτηση της ηγεσίας των Πρασίνων και της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, φαίνεται ότι εξασφαλίζει την πλειοψηφία της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, η οποία θα ψηφίσει στις 13 Φεβρουαρίου.

«Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ είναι ένας πολύ καλός και σεβαστός Ομοσπονδιακός Πρόεδρος και έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στη χώρα μας κατά την πρώτη του θητεία», δήλωσαν οι δύο αρχηγοί, Ρόμπερτ Χάμπεκ και Αναλένα Μπέρμποκ από κοινού με τους επικεφαλής της Κ.Ο. Καταρίνα Ντρέγκε και Μπρίτα Χάσελμαν. «Ιδιαίτερα η ισχυρή φωνή του για δημοκρατική συνοχή αξίζει τον σεβασμό και την υποστήριξή μας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσει να παρέχει στην κοινωνία μας υποστήριξη και προσανατολισμό στη δύσκολη πορεία εξόδου από την πανδημία. Για αυτό υποστηρίζουμε την επανεκλογή του και προτείνουμε στους ψηφοφόρους μας στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση να τον επανεκλέξουν ως Ομοσπονδιακό Πρόεδρο», αναφέρεται στην κοινή δήλωση των Πρασίνων, οι οποίοι ωστόσο δέχονται κριτική από τα μέλη τους επειδή δεν επέλεξαν γυναίκα υποψήφια. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Όμιντ Νουριπούρ δήλωσε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ότι ο κ. Σταϊνμάιερ «είναι καλός Πρόεδρος, ούτε συζήτηση», αλλά τάχθηκε υπέρ της επιλογής γυναίκας για τη θέση.

Κριτική όμως ασκείται και από τα ΜΜΕ, με το Δίκτυο RND να σχολιάζει ότι «η απόφαση των Πρασίνων οφείλεται μάλλον σε έλλειψη εναλλακτικών λύσεων».

Ακόμη όμως και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), το οποίο ήταν άλλωστε και το κόμμα που τον πρότεινε το 2018 για το αξίωμα, είναι πιθανό να στηρίξει τελικά τον κ. Σταϊνμάιερ. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η ηγεσία του κόμματος φέρεται ικανοποιημένη από την πρώτη του θητεία. Ο απερχόμενος Πρόεδρος ‘Αρμιν Λάσετ, ο νεοεκλεγείς αρχηγός Φρίντριχ Μερτς και ο αρχηγός της Κ.Ο. Ραλφ Μπρινκχάους έχουν ήδη διαβουλευθεί για το θέμα ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχουν με την ηγεσία του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter