Την παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει την αντίδρασή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποκλοπών την ώρα που στη Βουλή συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα. Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδρίασε το πρωί το εκτελεστικό (νεώτερα σε λίγο).

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Real fm, ζήτησε την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών, κάτι που όπως είπε «θα ήταν κανονικότητα για οποιαδήποτε φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» ενώ προανήγγειλε σε περίπτωση που υπάρξει προοδευτική, όπως είπε, πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή τη σύσταση προανακριτικής για τις υποκλοπές.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Ηλιόπουλος περιέγραψε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις διεργασίες που θα λάβουν χώρα στη Βουλή θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό όπως για παράδειγμα «ποιες υπηρεσίες μίσθωσαν το κακόβουλο λογισμικό Predator;», «ποια είναι τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται (η Καθημερινή την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε για επτά πολιτικά πρόσωπα)», «ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη;».

Ακολούθως, διευκρίνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προφανώς θα στηρίξει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής από αυτή τη Βουλή, ενώ η επόμενη Βουλή που θα έχει προοδευτική πλειοψηφία θα κάνει προανακριτική για αυτήν την υπόθεση». Παράλληλα ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, «στην οποία πρέπει να έρθουν ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, είναι παράδοξο να μην έχει ευθύνη ο ίδιος, ο οποίος τοποθέτησε στη θέση του τον κ. Δημητριάδη και άλλαξε το νόμο για να βάλει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ κάποιον που δεν είχε τα κριτήρια για να μπει», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που συνέβη δεν είναι καν μια κλασική περίπτωση ότι κάποιος πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Είναι τομή να παρακολουθείται ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και να λέει ο πρωθυπουργός ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση και ότι –δήθεν- εάν το γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με ένα ολόκληρο κοπάδι στην πλάτη, τέτοια σκάνδαλα σε όλο τον κόσμο ρίχνουν κυβερνήσεις», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αίτημα σύστασης Εξεταστικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Άρχισε η «διαβολοβδομάδα» Μητσοτάκη: Η απόπειρα συμψηφισμού, οι «λαγοί» και το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Νέο «χαστούκι» από New York Times στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: «Ολοφάνερη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας»

Το φάντασμα του Κόλλια

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter