Την παραπομπή «ψευτογιατρού» σε δίκη πρότεινε η εισαγγελέας

Την παραπομπή «ψευτογιατρού» σε δίκη πρότεινε η εισαγγελέας

Την παραπομπή του 47χρονου «ψευτογιατρού» σε δίκη πρότεινε η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη.

Στην πολυσέλιδη – 301 σελίδες – πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας ζητά επίσης την παραπομπή 16 κατηγορουμένων που φέρεται να ήταν συνεργοί του 47χρονου. Ανάμεσα στα 16 άτομα, είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην βουλευτής και υπουργός ο οποίος είναι χειρουργός στο επάγγελμα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην υπουργός το 2018 μαζί με τον 47χρονο «ψευτογιατρό» και άλλους τέσσερις γιατρούς συμμετείχαν σε χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική για την αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων που παρουσίαζε ασθενής μετά από πτώση με αλεξίπτωτο.

Όπως αναφέρει η εισαγγελική πρόταση ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο ανήλικα ηλικίας 14 και 16 ετών. «Πρότεινε στους γονείς να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμα και μη, τα οποία παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα», ενώ για τους γονείς του 16χρονου αναφέρει ότι «έδρασαν ελεύθερα ως πειθήνια «όργανα» του και ακολούθησαν υποταγμένα, καλόπιστα, πεπλανημένα και ανύποπτα, τις δικές του καταστροφικές μεθόδους «θεραπείας» με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του ανήλικου ασθενούς να επιδεινωθεί ραγδαία και να αποβιώσει το 2017 σε ηλικία 16 ετών».

Η εισαγγελέας Α. Κουρινιώτη προτείνει την παραπομπή του 47χρονου για τα εξής αδικήματα: Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Η εισαγγελική πρόταση κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη σύλληψη του «ψευτογιατρού» γι’ αυτό και υπήρξε εισήγηση να παραταθεί η προφυλάκιση του μέχρι να οριστεί η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς κρίνει ότι εάν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να τελέσει και άλλα αδικήματα.

Το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα περιέχει την τελική απόφαση σχετικά με την παραπομπή ή όχι του «ψευτογιατρού» και των άλλων 16 σε δίκη και την απόφαση για το αν ο 47χρονος θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος, αναμένεται τα επόμενο διάστημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter