Την παρέμβαση της Εκκλησίας για Βελόπουλο ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την παρέμβαση της Εκκλησίας για Βελόπουλο ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Επίθεση στο Κυριάκο Βελόπουλο για όσα είπε στο debate περί θρησκείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μάλιστα κάλεσε την Εκκλησία της Ελλάδας να παρέμβει για προσβολή της πίστης άλλων χριστιανών, για αιρετικές προσεγγίσεις αλλά και για εμπόριο της Ορθόδοξης πίστης.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης είχε παρουσιάσει στην τηλεμαχία της 10ης Μαΐου 2023, εικόνες Παναγιάς ινδιάνας και γκέισας από το βιβλίο των θρησκευτικών της γ’ τάξης του Δημοτικού, και αναφέρθηκε χριστιανοφοβικούς και σε βλάσφημες αναπαραστάσεις.

«Ενοχλήθηκα πάρα πολύ για αυτά που έλεγε ο κ. Βελόπουλος. Κι εγώ είμαι ορθόδοξος χριστιανός αλλά δεν μπορώ να προσβάλω την πίστη άλλων χριστιανών που εικονοποιούν την Παναγιά και τον Χριστό με άλλον τρόπο. Και στην Αιθιοπία έχουν εικόνες με μαύρο Χριστό. Και στην Αιθιοποία υπάρχουν εικόνες που έχουν μαύρο το Χριστό. Δεν επιτρέπεται στους Χριστιανούς της Αιθιοπίας να πιστεύουν στη χριστιανοσύνη με τον δικό τους τρόπο; Τι είναι ο κ. Βελόπουλος; Η “Ιερά Εξέταση” είναι;», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδας να πάψει να είναι σιωπηλή και να παρέμβει. «Πραγματικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση , θέλω να το πω πρώτη φορά αυτό, η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας έχει απαντήσει αν αυτά που κάνει, που εμπορεύεται την πίστη μας και συγχρόνως πουλά τις επιστολές του Χριστού είναι θέματα που αποδέχεται η Εκκλησία;». Σημείωσε ότι ο κάθε θεσμός πρέπει να σηκώνει το βάρος του ρόλου του, εξηγώντας ότι η Εκκλησία εκ του ρόλου της πρέπει «να πει αν αυτοί που εμπορεύονται την Ορθοδοξία λένε πράγματα που είναι αιρετικά, που είναι ενάντια της πίστης μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter