Τις φυλακές με το προσωνύμιο «Ανόι Χίλτον» επισκέφθηκε ο Ρεξ Τίλερσον

Τις φυλακές με το προσωνύμιο «Ανόι Χίλτον» επισκέφθηκε ο Ρεξ Τίλερσον

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, κατά την παρουσία του σήμερα στο Ανόι του Βιετνάμ, επισκέφθηκε τα κρατητήρια, που πλέον έχουν μετατραπεί σε μουσείο, και στα οποία φυλακίστηκαν Αμερικανοί στρατιώτες την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ, ανάμεσά τους ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία, ήθελε να επισκεφθεί την φυλακή Χοά Λο, γνωστή με το προσωνύμιο “Ανόι Χίλτον”, όπου οδηγούνταν οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Το μεγαλύτερο μέρος της φυλακής, στην οποία παρέμειναν υπό κράτηση Αμερικανοί πιλότοι το αεροσκάφος των οποίων είχε καταρριφθεί, όπως ακριβώς ο Τζον Μακέιν, καταστράφηκε τη δεκαετία του 1990, ωστόσο ό,τι απέμεινε από το κτίριο μετατράπηκε σε μουσείο.

Ο Μακέιν, πρώην κυβερνήτης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης και να πηδήξει με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο του το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από το Ανόι το 1967. Παρέμεινε φυλακισμένος εκεί για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter