Τις πταίει κύριε Μηταράκη; – Πάνω από 30 νεκροί πρόσφυγες στον Έβρο για το 2022

Τις πταίει κύριε Μηταράκη; – Πάνω από 30 νεκροί πρόσφυγες στον Έβρο για το 2022

Ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν στο documentonews.gr, πως από την αρχή του 2022 το ποτάμι του Έβρου έχει ξεβράσει περισσότερα από 30 νεκρά κορμιά προσφύγων. Ποιος είναι ηθικός αυτουργός για αυτούς τους θανάτους; Τι έχει να λέει αυτή η αποκάλυψη για την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και τον χαρακτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Την βαθιά της ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για την ζωή και την ασφάλεια των 50 προσφύγων που όπως αποκάλυψε χθες η Εφημερίδα των Συντακτών και ο Δημήτρης Αγγελίδης, βρίσκονται στον Έβρο. Οι πρόσφυγες, που πέρασαν από την τουρκική στην ελληνική ακτή του Έβρου οδηγήθηκαν βίαια στη νησίδα, με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους και οι υπόλοιποι να παραμένουν ως και σήμερα εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου.

Σε tweet της η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως «ανησυχεί βαθύτατα για την ασφάλεια και την ευημερία 50 προσφύγων σε επικίνδυνες και άθλιες συνθήκες από την περασμένη Πέμπτη σε μία από τις νησίδες του ποταμού Έβρου. Ανάμεσά τους, 12 παιδιά, τρεις έγκυες γυναίκες και μια 70χρονη γυναίκα με διαβήτη».

Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει όσα πολιτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν αρνηθεί ακόμα και όταν κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών (Επιτροπή LIBE, Κομισιόν). Μετά από τις έρευνες του διεθνούς Τύπου που έφεραν στο φως την συνεργασία των ελληνικών αρχών με διακινητές και έκαναν λόγο για πρόσφυγες- δούλους η χθεσινή αποκάλυψη εμπλουτίζει τη λίστα των εγκληματικών και απάνθρωπων πρακτικών της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγές από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα επιβεβαιώνουν πως η ζωή των 50 ανθρώπων που παραμένουν στη νησίδα του Έβρου βρίσκεται σε κίνδυνο. Πως έχει σκοπό να αντιδράσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter