Της συζύγου του Πολάκη σκάνδαλο, της Μαρέβας χτύπημα κάτω από τη μέση;

Της συζύγου του Πολάκη σκάνδαλο, της Μαρέβας χτύπημα κάτω από τη μέση;

Όσοι άγχονται για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου και τις «άνανδρες» πολιτικές επιθέσεις, κραδαίνουν τη δήλωση πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη και τον εγκαλούν για το δηλωμένο μπλοκάκι της συζύγου του. Με την πλάνη ότι θα ισοφαρίσουν το καραμπινάτο πρωθυπουργικό σκάνδαλο προσέκρουσαν στην υποκρισία που υποκαθιστά τις εξηγήσεις. Χτύπησαν σύζυγο πολιτικού αντιπάλου.

Ο πρωθυπουργός διασύρεται και η ΝΔ σύρεται στην αμετάκλητη κατρακύλα. Κανείς δεν μπαίνει στη βάσανο της ουσίας, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στα έγγραφα του γαλλικού εμπορικού μητρώου ή του εμπορικού δικαστηρίου του Παρισιού. Στο φινάλε, γιατί η σύζυγος του πρωθυπουργού ίδρυσε ελληνική εταιρία τον Δεκέμβριο του 2020 και κάλυψε σαν μπάμπουσκα τη SCI Personal Ventures μαζί με την περιβόητη κατοικία; Αφού με ιδιωτικό συμφωνητικό έχει μεταβιβάσει τις μετοχές από το 2016, γιατί το 2017 δηλώνει στο ΚΕΦΟΜΕΠ ότι τα έσοδα που προέκυψαν προέρχονται από τη δραστηριότητα της γαλλικής εταιρίας;

Τα ερωτήματα τέθηκαν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις με διάφορους βουλευτές της πλειοψηφίας. Άλλοι τα άφησαν αναπάντητα και άλλοι αναμάσησαν το βολικό αφήγημα περί χτυπημάτων κάτω από τη μέση, προτρέποντάς μας να ασχοληθούμε με άλλα ζητήματα γιατί «γίνεται χαμός σε διάφορα υπουργεία». Κανείς τους όμως δεν υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Κυρίως, κανείς τους δεν είπε πως είναι αθώοι.

Το πρόβλημα με όσους αναπαρήγαγαν τον αντιπερισπασμό των δήθεν ανοίκειων επιθέσεων είναι πως πλέον και αυτό το χαρτί «κάηκε». Η Πειραιώς που εξακόντιζε χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες για όσους μιλούν και γράφουν για την υπέρκομψη παρανομία του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, τώρα πιπιλίζει την ατομική εταιρία της συζύγου του Πολάκη, η οποία δεν κρύβει ακίνητα και δεν αρέσκεται στο παραδείσιο επιχειρείν.

«Ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί το νόμο; Θα πείτε πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία…» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, αποδεικνύοντας ότι η υπερασπιστική γραμμή της καταγγελτικής θυματοποιήσης δεν ήταν τίποτα παραπάνω από προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ο Π. Πολάκης μέσα σε λίγες ώρες έκανε όσα το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν κάνει εδώ και τρεις εβδομάδες. Έδωσε απαντήσεις. Κι αν η ΝΔ έχει απορίες, να ζητήσει έλεγχο των δηλώσεών του και της συζύγου του από την Επιτροπή πόθεν έσχες. Εκεί, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Οι αποκαλύψεις του Documento έχουν κατατεθεί από την Τετάρτη στην Επιτροπή και αναμένεται η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας αναφορικά με τον επανέλεγχο των ψευδών πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους. Θα πράξει τα δέοντα η υπηρεσία ή θα εμμείνει στην αρχειοθέτηση για να μη βάλει το χέρι της στη φωτιά;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter