Τιτανικός: Θρίλερ στον Ατλαντικό – Οξυγόνο για 40 ώρες έχουν οι επιβάτες στο χαμένο υποβρύχιο

Τιτανικός: Θρίλερ στον Ατλαντικό – Οξυγόνο για 40 ώρες έχουν οι επιβάτες στο χαμένο υποβρύχιο

Κορυφώνεται η αγωνία για τις τύχες των επιβατών του υποβρυχίου Titan που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς όπως έγινε γνωστό, περίπου 40 με 41 ώρες αναπνεύσιμου αέρα, δηλαδή οξυγόνου, έχει απομείνει στο πενταμελές πλήρωμα του υποβρυχίου, το οποίο αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Την ενημέρωση έκανε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής στη Βοστώνη, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εκτίμηση με βάση τις προδιαγραφές του υποβρυχίου που προβλέπουν συνολικά 96 ώρες αυτονομίας. Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι οι έρευνες μέχρι στιγμής είναι άκαρπες.

Ειδικότερα, ο λοχαγός Φρέντρικ μίλησε για μία πολύπλοκη έρευνα, η οποία, όπως είπε «είναι πολύπλοκη για πολλούς λόγους».

Η περιοχή των ερευνών «βρίσκεται 900 μίλια ανατολικά και 400 μίλια νότια του ακρωτηρίου του St John της Νέας Γης. H οργάνωση και μόνο της διαδικασίας απαιτεί χρόνο και συντονισμό και είμαστε αντιμέτωποι και με επιφανειακή και με υποβρύχια έρευνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως το υποβρύχιο Titan είναι ένα από τα λίγα υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν ανθρώπους στα βάθη της θάλασσας

Αποστολές όπως αυτή στον Τιτανικό είναι σπάνιες – και ακριβές, ενώ υπάρχουν ελάχιστα υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν ανθρώπους 4000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Πηγή: Bloomberg, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter