Τίτλοι οριστικού τέλους για το «Παναγία Τήνου»

Τίτλοι οριστικού τέλους για το «Παναγία Τήνου»

Για το τελευταίο του ταξίδι αναχωρεί το πρωί της Τρίτης, το «Παναγία Τήνου», ένα πλοίο που για χρόνια συντρόφεψε τα ταξίδια, στη θάλασσα του Αιγαίου, χιλιάδων κόσμου – κυρίως τα καλοκαίρια της δεκαετίας του ’90 – προς τους δημοφιλείς προορισμούς της Παροναξίας.

Το «Παναγία Τήνου», πρώην «Άγιος Γεώργιος» δε θα ταξιδέψει μόνο. Με τη βοήθεια ρυμουλκού, το επιβατηγό-οχηματαγωγό θα οδηγηθεί σε διαλυτήριο στην Τουρκία, καθώς οι εργασίες ναυαγιαίρεσης από την αρμόδια εταιρεία, που διήρκεσαν περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκαν, ενώ ήδη εκδόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την απομάκρυνσή του.

Το πλοίο βρισκόταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς στις 26 Απριλίου 2016 είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών. Τις εργασίες απάντλησης των υδάτων, στεγανοποίησης του πλοίου και απομάκρυνσής του είχε αναλάβει, μετά από σχετικό διαγωνισμό από τον ΟΛΠ, η εταιρεία Antipollution ANE.

Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ, ενώ τη διαχείριση του ναυαγίου είχε αναλάβει ο ΟΛΠ. Το «Παναγία Τήνου», το οποίο ανήκε έως πρόσφατα στον εφοπλιστή Ε. Βεντούρη και είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία, αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το θρυλικό βαπόρι της Παροναξίας, ενώ για πολλούς καπεταναίους ήταν πλοίο εύκολο στους χειρισμούς του, στις δύσκολες μανούβρες των μικρών λιμανιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter