Τίτλοι τέλους για τον ΔΟΛ

Τίτλοι τέλους για τον ΔΟΛ

Και επίσημα τίτλοι τέλους στον ΔΟΛ, καθώς οι τράπεζες κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη, αίτηση για διορισμό ειδικού εκκαθαριστή.

Η κίνηση αυτή από τις πιστώτριες τράπεζες είχε άλλωστε “αποκαλυφθεί” στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, η αίτηση που κατατέθηκε την Πέμπτη από τις τράπεζες για ορισμό ειδικού εκκαθαριστή στον άλλοτε «παντοδύναμο» ΔΟΛ προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου του 2017.

Ο διορισμός ειδικού εκκαθαριστή στον ΔΟΛ σημαίνει πρακτικά πως ξεκινάει επίσημα πλέον η διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού και πως το «τέλος» Ψυχάρη αποτελεί γεγονός.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες στις αρχές της εβδομάδας, την εκκαθάριση πιθανώς να αναλάβει η πολυεθνική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων GRAND THORNTON και το νομικό γραφείο Αγγελίδη.

Εν τω μεταξύ, αύριο, Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι θα συζητηθεί το αίτημα των τραπεζών για να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά θα προσδιοριστεί το κατά πόσο θα εκποιηθούν ή όχι τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του ΔΟΛ, ζητώντας όμως από τις τράπεζες κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%.

Η οικογένεια Ψυχάρη ζήτησε την άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Κάτι βέβαια που ήταν υπεράνω των αρμοδιοτήτων των πιστωτών και θα οδηγούσε σε σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Η πρόταση Σαββίδη απορρίφθηκε από τις τράπεζες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter