Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο ολοκληρωτισμού οι δηλώσεις Αυγενάκη

Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο ολοκληρωτισμού οι δηλώσεις Αυγενάκη

Απαντώντας σε δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με την ποσόστωση φύλου και την απλή αναλογική που περιλαμβάνει το αθλητικό νομοσχέδιο, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την κυβέρνηση για «βάναυση προσβολή του αθλητικού κινήματος της χώρας μας».

Η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη πως η απλή αναλογική και η ποσόστωση φύλου αποτελούν ανοησίες, ιδεοληψίες και απολιθώματα, αποτελεί μνημείο ολοκληρωτισμού, προσβάλλει βάναυσα το αθλητικό κίνημα της χώρας μας και μας θυμίζουν σκοτεινές εποχές της πρόσφατης ιστορίας μας.

Με τις ρυθμίσεις του ν.4603 του 2019 εξασφαλίστηκε η συμμετοχή όλων των μελών του αθλητικού κινήματος με ισότιμους όρους στη διοίκηση κάθε αθλητικού οργανισμού. Η διαφάνεια και η λογοδοσία των διοικούντων αποτελεί πλέον υπόθεση και των ίδιων των ανθρώπων του αθλητισμού, προσδιορίστηκε ρητά ο ουσιαστικός ρόλος του αυτοδιοίκητου των αθλητικών ομοσπονδιών. Η δημοκρατική ευθύνη αποτελεί το βάθρο για την αθλητική ανάπτυξη της χώρας μας.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Αυγενάκη βρίσκονται απέναντι στο δημοκρατικό κεκτημένο του αθλητικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter