Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Καμιά ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού – Να ακυρωθεί τώρα το Big Brother του ΣΚΑΪ

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Καμιά ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού – Να ακυρωθεί τώρα το Big Brother του ΣΚΑΪ

Ανακοίνωση σχετικά με τα αισχρά σχόλια του -πρώην πια – παίκτη του του Big Brother περί βιασμού, εξέδωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία ζητά την ακύρωση του ριάλιτι του ΣΚΑΪ.

Η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά η γυναικεία υπόσταση και αξιοπρέπεια συνθλίβεται και γίνεται βορά στην τηλεθέαση και στο τηλεοπτικό, καθόλου αμελητέο, κέρδος ενός τηλεοπτικού σταθμού, που κατά τα άλλα συνηθίζει να κουνάει το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία μέσω των γνωστών στελεχών του. Ο σεξισμός, σε αγαστή συνάφεια με την προτροπή σε έμφυλη βία και μάλιστα σε ακραία μορφή της όπως είναι το έγκλημα του βιασμού αναδεικνύεται, στο πλαίσιο μιας σεξιστικής, μισογύνικης, ακραίας φασιστικής κουλτούρας, σε εργαλείο επιτυχίας ενός εμετικού ριάλιτι, που βρίθει παράλληλα από ρατσισμό, ομοφοβία, ξενοφοβία κλπ. Ο παίκτης του άθλιου ριάλιτι που προέβη σε αυτή τη χυδαία σεξιστική και εγκληματική δήλωση είναι προφανώς το υπόδειγμα της σύγχρονης αρρενωπότητας κατά τον Σκάι αλλά και άλλα ιδιωτικά κανάλια που ετοιμάζουν ανάλογα τηλεοπτικά ριάλιτι-σκουπίδια και συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της κουλτούρας, που καταγγέλλουμε και αντιμαχόμαστε εμείς οι γυναίκες και τα κινήματά μας.

Κατά την άποψή μας, δεν σημαίνει τίποτα η απομάκρυνση από το «παιχνίδι» του αγοραίου σεξιστή και μισογύνη παίκτη. Η κουλτούρα παραμένει, αφού συνεπάγεται κέρδος και τηλεθέαση για τον σταθμό γι’αυτό και παραμένει τεράστια η ευθύνη του για τη συνέχιση της προβολής του. Το ζήτημα είναι η αδράνεια του νομικού μας συστήματος, που μοιάζει παθητικό και απρόθυμο να λάβει θέση, παρά την κατάφωρη παραβίαση του θεσμικού πλαισίου, παρά την κυρωμένη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και τον Ν. 4604/2019 για «την Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων» και το γεγονός επισημαίνεται ως εξαιρετικά απογοητευτικό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter