Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτο το «μπούλινγκ» στον Γ. Κιμούλη

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και διαδικτυακό Τύπο που έκαναν λόγο ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης φέρεται ως πιθανός υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η ανακοίνωση γράφει:

Εδώ και λίγες μέρες, τόσο από τον έντυπο όσο και από τον διαδικτυακό Τύπο, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρείται ένα απίστευτο φαινόμενο μπούλινγκ και δολοφονίας χαρακτήρα του Γιώργου Κιμούλη, με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής», όπου ο γνωστός και καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης φέρεται ως πιθανός υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΚΠΙΣΝ.

Από τη μία χλευασμός, άγριος επαγγελματικός και κοινωνικός ρατσισμός απέναντι στον ίδιο τον Γ. Κιμούλη (λες και δεν έχουν διοικήσει άλλοι καλλιτέχνες στο παρελθόν μεγάλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς), από την άλλη καταγγελίες περί άλωσης του χώρου του πολιτισμού από τα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ (προκλητικό, αν σκεφτεί κανείς ποιοι έχουν επιλεγεί τα τελευταία δύο χρόνια για διοικητικές θέσεις στους μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς), και φυσικά η σταθερή πεποίθηση που διαχέεται από (μεγάλη) μερίδα του Τύπου και προβάλλει σαν πανάκεια την ιδιωτική πρωτοβουλία και στον χώρο του Πολιτισμού, φτάνοντας μέχρι του σημείου να προτείνει την ανάληψη της διοίκησης από το Ίδρυμα και να αρνείται στην κυβέρνηση της χώρας να αποφασίζει για έναν πολιτιστικό οργανισμό τον οποίο θα χρηματοδοτεί ως επί το πλείστον το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες και τον οποίο θα παραλάβει σύντομα με όλους σχεδόν τους διευθυντές του επιλεγμένους από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος.

Είναι αυτονόητο ότι ως Τμήμα Πολιτισμού καταδικάζουμε όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό εναντίον του Γιώργου Κιμούλη, αλλά και συνολικά το πνεύμα κανιβαλισμού και ωμοφαγίας που γιγαντώνεται επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.