Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να καταλάβει ότι η Δημοκρατία δεν χειραγωγείται

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να καταλάβει ότι η Δημοκρατία δεν χειραγωγείται

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη και του Προέδρου  της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «παραιτήσεις των ενδιάμεσων κρίκων»  που μπροστά στο «βαρύτατο» σκάνδαλο παρακολουθήσεων φαίνονται «κακόγουστο αστείο», υπογραμμίζοντας πως «εισαγγελική έρευνα και απόδοση των ανάλογων κατά τον νόμο ευθυνών είναι πλέον όχι μόνον θέμα ηθικής αλλά και θέμα επιβεβαίωσης της ανεξαρτησίας του θεσμού της Δικαιοσύνης».

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη οφείλει να καταλάβει ότι η Δημοκρατία δεν χειραγωγείται», κλείνει την ανακοίνωσή του το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρακολουθεί τους πολιτικούς τριγμούς της κυβέρνησης των «ψευδο-αρίστων» και διαπιστώνει, όπως όλοι οι πολίτες , ότι η κατάπτωση του πρωθυπουργού και όλου του «συστήματος Μαξίμου» έχει αρχίσει.

Οι παραιτήσεις των ενδιάμεσων «κρίκων» (Δημητριάδης, Κοντολέων), του βαρύτατου πολιτικού σκανδάλου των παρακολουθήσεων, με την δικαιολογία εξάλειψης της δήθεν αντιπολιτευτικής τοξικότητας έναντι του ΠΘ, αποτελεί ένα κακόγουστο αστείο. Η εισαγγελική έρευνα και απόδοση των ανάλογων κατά τον νόμο ευθυνών είναι πλέον όχι μόνον θέμα ηθικής αλλά και θέμα επιβεβαίωσης της ανεξαρτησίας του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι ο εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης διαρκής εμπαιγμός των θεσμών οδηγεί σε ολισθηρά μονοπάτια και επιφέρει πλήγματα στην νομιμοποίηση της.

Η κυβέρνηση όμως προτίμησε να χρησιμοποιεί το θεσμό της Αστυνομίας και τις Υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την προστασία του Πολίτη και της Συνταγματικής νομιμότητας κατά των πολιτών και των πολιτικών της αντιπάλων.

Θα πρέπει να κατανοήσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι η πλειοψηφία των ένστολων πολιτών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι υποχείρια της κυβέρνησης, γνωρίζουν την αποστολή τους και επιθυμούν να λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους υπηρετώντας τη δημοκρατική νομιμότητα.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη οφείλει να καταλάβει ότι η Δημοκρατία δεν χειραγωγείται.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter