Το 1/3 των Γερμανών θεωρεί «αποδεκτή» τη βία κατά των γυναικών για λόγους… σεβασμού

Το 1/3 των Γερμανών θεωρεί «αποδεκτή» τη βία κατά των γυναικών για λόγους… σεβασμού

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε και αποκαλύπτουν το μέγεθος και το εύρος της έμφυλης βίας στη Γερμανία. Ειδικότερα, περισσότερο από το 34% των Γερμανών ανδρών ηλικίας 18-35 ομολόγησε πως έχουν ασκήσει βία στη σύντροφό τους στο παρελθόν, ώστε να «απαιτήσουν σεβασμό» ενώ υποστηρίχτηκε πως είναι αποδεκτό να «γλιστρήσει το χέρι» προς την σύντροφο κατά τη διάρκεια του καυγά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 9 και 21 Μαρτίου από το φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά Plan International Germany και δημοσιεύτηκε στην περιφερειακή εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung, σε δείγμα 1.000 ανδρών και 1.000 γυναικών μεταξύ 18 και 35 ετών. Συνολικά περισσότερες από 115.000 γυναίκες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 50% των ανδρών είπε ότι δεν επιθυμεί να συνάψει σχέση με μια γυναίκα που είχε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, ενώ το 20% των γυναικών που ρωτήθηκαν συμφώνησαν με αυτή τη δήλωση.

Οι προσδοκίες από μια σχέση

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη πως οι προσδοκίες για μια σχέση διέφεραν αρκετά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων ανδρών εξομολογήθηκαν πως θα ήθελαν μια σχέση με «μια γυναίκα-νοικοκυρά», όπου εκείνοι θα έφεραν τα περισσότερα χρήματα στο σπίτι και η φροντίδα των παιδιών με τις οικιακές εργασίες θα έπεφτα στις πλάτες των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερα από τα δύο τρίτα των γυναικών που ερωτήθηκαν επ’ αυτού διαφώνησαν, εκφράζοντας την επιθυμίας τους για ισότιμες εργασίες και κοινή λήψη αποφάσεων εντός του νοικοκυριού.

«Αυτά τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά», δήλωσε ο Karsten Kassner του Federal Forum Men, μιας οργάνωσης που εκστρατεύει υπέρ της ισότητας των φύλων. «Είναι προβληματικό το γεγονός ότι το ένα τρίτο των ανδρών που ερωτήθηκαν ευτελίζουν τη σωματική βία κατά των γυναικών. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει επειγόντως», δήλωσε για τον όμιλο Funke.

Εντός του 2021, 301 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον νυν ή τον πρώην σύντροφό τους. Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann, το 2022, δήλωσε πως θα πιέσει για νομικές αλλαγές για να τιμωρηθεί αυστηρότερα η βία κατά των γυναικών, λέγοντας πως τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να υποβαθμίζονται ως «ιδιωτικές τραγωδίες». Η βία κατά των γυναικών είναι μια από τις πιο συστηματικές και συχνές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter