Το 1/3 του πληθυσμού της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θέλει να μεταναστεύσει

Το 1/3 του πληθυσμού της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης θέλει να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερο εργασιακό μέλλον και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, τονίζεται στα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η Prime Communications, σε δείγμα 1.600 ενηλίκων, τον Δεκέμβριο του 2019.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το 12,3% του πληθυσμού της χώρας σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη τους επόμενους 12 μήνες, το 7,5% τα επόμενα δύο χρόνια και το 7% τα επόμενα τρία χρόνια. Ένας τους τρεις κατοίκους σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στον αντίποδα, περίπου το 49% του πληθυσμού δηλώνει αποφασισμένο να παραμείνει στη χώρα και να αναζητήσει ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου το 60% του πληθυσμού της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης έχει στην οικογένειά του ή στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, τουλάχιστον έναν συγγενή ή φίλο που μετανάστευσε στο εξωτερικό την τελευταία τριετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.