Το 1ο Συνέδριο IMPACT 2022 (Innovation to the Market PAtras Conference on Technology transfer), πραγματοποιείται στις 17 και 18 Ιουνίου στην Πάτρα.

Το 1ο Συνέδριο IMPACT 2022 (Innovation to the Market PAtras Conference on Technology transfer), πραγματοποιείται στις 17 και 18 Ιουνίου στην Πάτρα.

Σε τόπο συνάντησης στελεχών της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, της επιχειρηματικότητας και της διοίκησης (αυτοδιοίκησης και πολιτικής ηγεσίας) και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και προτάσεων για τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή θα αποτελέσει το διήμερο 1 ο Συνέδριο IMPACT 2022 (Innovation to the Market PAtras Conference on Technology transfer), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου, στην Πάτρα.

Οι εργασίες του υβριδικού Συνεδρίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και ο ΣΤΕΔΕ με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών – Εκδόσεων, ενώ όλες οι συνεδρίες θα μεταδίδονται απευθείας και διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα της παρέμβασης σε στελέχη εταιρειών, επιχειρήσεων και εκπροσώπων επιστημονικών κι άλλων φορέων και εξ αποστάσεως.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου που είναι:
• Οικοσυστήματα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων
• Οικονομία – Υποδομές
• Εκπαίδευση – Διοίκηση – Τεχνολογία.

Βασικοί στόχοι του 1 ου Συνεδρίου IMPACT 2022 είναι η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών στη διαδικασία της σύνδεσης της ακαδημαϊκής έρευνας που παράγεται στη Δυτική Ελλάδα – κι όχι μόνο- και της αγοράς, η καταγραφή των προβλημάτων που παρεμποδίζουν την εξέλιξη και την ανάπτυξη και η κατάθεση προτεινόμενων λύσεων από τους εμπλεκόμενους προς την πολιτική ηγεσία, η οποία θα έχει σημαντική εκπροσώπηση σε όλες τις συνεδρίες.

Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και εταιρειών υψηλής τεχνογνωσίας και προηγμένης έρευνας, αλλά και ερευνητικών οργανισμών και ινστιτούτων, όπως οι, PwC Technology & Innovation Hub, Deloitte, CITRIX, Netcompany-IntraSoft, QA Group -Renesas Electronics Corporation, MEAZON Α.Ε., MPDO Management Consultants, THINK SMART ΙΚΕ, ICAP Advisory, CPA AUDITORS, PHOENIXPRO LTD, INTERAMERICAN, ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, ΙΝΒΙΣ, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, κ.α.

Εξίσου σημαντική σε όλες τις συνεδρίες είναι η παρουσία και τοποθέτηση εκπροσώπων των επιστημονικών, παραγωγικών κι άλλων φορέων της Δυτικής Ελλάδος, όπως ο ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο ΟΛΠΑ, το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος, το Π.Τ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΒΔ Πελ/σου και Δυτικής Ελλάδας, η ΕΕΤΕΜ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, κ.α.

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ

Την πρώτη ημέρα του 1 ου Συνεδρίου IMPACT 2022, την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδρίες το πρωί με θέματα «Οικοσύστημα μεγάλων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα», «Οικοσύστημα μικρών επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα», «Διανοητική Ιδιοκτησία (IP) Νομική Προστασία», ενώ στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει η συνεδρία «Η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή», η οποία καιαποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση των εργασιών με κεντρικό εισηγητή – συντονιστή τον Δημήτρη Σερπάνο, Πρόεδρο του  Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί ξεκινά η 2 η μέρα των εργασιών με τη συνεδρία «Έρευνα και Υποδομές», ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία με θέμα «Η οικονομία την επόμενη μέρα, Προβλέψεις-Αναλύσεις». Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τη συνεδρία με θέμα «Εκπαίδευση – Διοίκηση και Τεχνολογία», με τη συμμετοχή στελεχών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter