Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 19 έως τις 28 Μαΐου

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 19 έως τις 28 Μαΐου

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αναβλήθηκε λόγω της έκτακτης παγκόσμιας συνθήκης με τον κορονοϊό, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Τρίτη 19 Μαΐου έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πιο επίκαιρα από ποτέ, σ’ αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη που ζούμε, τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο online 22ο Φεστιβάλ, μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, ποια είναι η σχέση μας με τη φύση, πόσο ευάλωτοι και ταυτόχρονα πόσο δυνατοί είμαστε. Ανάμεσα στις ταινίες, μη χάσετε και 77 ελληνικές πρόσφατες παραγωγές: απ’ την πολιτική, τη μουσική και την Ιστορία, το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκαλύπτουν την ίδια τη ζωή.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για το κοινό και κάθε ταινία θα διατίθεται για 400 θεάσεις, σε χρήστες αποκλειστικά στην Ελλάδα, καθώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για την καθιέρωση του γεωγραφικού περιορισμού των προβολών στις online φεστιβαλικές διοργανώσεις, με σκοπό την προστασία των ταινιών και των φεστιβάλ. Οι κριτικές επιτροπές θα παρακολουθήσουν τις ταινίες online και θα απονείμουν τα βραβεία.

Για τις ανάγκες διοργάνωσης του διαδικτυακού 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, επιπλέον πρόθεση του φεστιβάλ είναι, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, να προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι οι οποίοι επρόκειτο να εργαστούν τον Μάρτιο και οι συμβάσεις τους διακόπηκαν εξαιτίας της αναβολής του αλλά και να μεριμνήσει για την αναγκαία εκπαίδευση και εξοικείωση των συμβασιούχων με νέες δεξιότητες που απαιτούνται για την online πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, σύμφωνα με τον οργανισμό, θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η online θέαση των ταινιών.

Το Φεστιβάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, είναι σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τις υγειονομικές αρχές και όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει και φεστιβαλικές προβολές σε θερινούς κινηματογράφους και σε ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης (λιμάνι, πλατείες, πάρκα κ.α.) μέσα στο καλοκαίρι, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter